Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Torsby Skidtunnel & Sportscenter

Vill du lära dig att åka längdskidor, eller är du i full träning för att komma i form inför vinterns utmaningar? I Torsby i norra Värmland finns alla möjligheter i varierad terräng. Du behöver inte ens vänta på vintersemestern, för i Torsby finns Sveriges första skidtunnel, som garanterar snö och fint skidföre större delen av året.

Om du vill träna eller lära dig av några av de bästa är Torsby Skidtunnel & Sportcenter ett säkert val. Området erbjuder totalt 50 km skidspår i omväxlande terräng - från lättare till riktigt krävande, för både klassisk och fri stil.

Längdåkning i skidtunnel

Torsby Skidtunnel & Sportcenter erbjuder träning för längdskidåkning men är även utmärkt för vandring, löpning och cykel. Skidtunneln är 1,3 km lång och öppen för alla. Med en bredd på 8 m finns det gott om plats för både elitlöpare och familjer som just har börjat. De klassiska spåren dras på snöbäddens ytterstidor med skatebädden för fri stil emellan. Åker du i skidtunnelns båda riktningarna får du 2,5 km varierad skidåkning. Här erbjuds du optimala förhållanden med en temperatur på -3 grader, vindstilla och aldrig risk för regn.

Få kontroll över träning och teknik

Torsby Skidtunnel & Sportcenter är ett certifierat Vasaloppscenter för skidåkning, cykling och löpning som bland annat används av många elitidrottare och motionärer. Det innebär att både området och instruktörerna håller en hög nivå och kan hjälpa dig vidare, oavsett vad ditt syfte är: att komma i bra form, få en rostig teknik polerad eller lära sig att åka längdskidor. Du kan också köpa eller hyra all nödvändig utrustning som behövs för en skidtur i skidshopen som ligger vägg i vägg med skidtunnelns reception. Om du vintertid vill gå ut och göra en lite större tur på området med dina skidor finns fina motionsbanor runt skidtunneln och längst med flygrakan. På sportcentret finns även fler aktiviteter inom gångavstånd, som discgolfbana och alpin familjebacke, som passar både barn och vuxna.

Ät och bo bra i Torsby

Efter flera kilometers skidåkning och trötta ben är det trevligt att veta att du kan gå direkt från spåren och lederna för att komma in och koppla av. Torsby Sporthotell är skidtunnelns närmsta granne och ligger vägg i vägg med arenan. Det största hotellet i området är Valbergsängen Sporthotell, som också ligger inom gångavstånd från skidtunneln. Här kan du välja mellan hotell eller vandrarhemsboende, och här kan du få en god måltid i restaurangen under dagen. Utanför sportcentret, i och runt Torsby, hittar du också flera hotell och mysiga stugor.

Torsby Skidtunnel & Sportcenter erbjuder både skidtunnel och spår utomhus
Torsby Skidtunnel & Sportcenter erbjuder både skidtunnel och spår utomhus
Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Nej