Hovfjället

Hovfjället

En riktig skidsemester kräver riktiga berg - och i Värmland hittar du ett av de sydligaste bergen, nämligen Hovfjället.

Alpin skidåkning som passar alla i Hovfjället

Hovfjället ligger i ett vackert naturreservat som passar både erfarna skidåkare som vill ha lite mer utmaning och nybörjare som vill ha varierade och längre backar. Här finns totalt 14 backar med tre svarta pister för den lite mer erfarne skidåkaren. Se pistkarta över Hovfjället här.

På längdskidor i Hovfjället

Hovfjället är känt för att erbjuda bra förhållanden för både längd- och alpinskidåkare. Om du vill ha mer än alpint på din resa till Hovfjället, erbjuder området 22 kilometer längdåkningsspår i otroligt vacker natur. Packa en termos och lunchpaket i ryggsäcken och glid på ett par längdskidor i tystnaden mellan snö och barrträd i orörd natur.

Snösäkert

Det är alltid en fantastisk känsla att åka skidor i naturlig snö och det har Hovfjället gott om det, både på och utanför backarna - även när det är snöfattigt på många andra ställen. Är det brist på naturlig snö står Hovfjället redo med sina snökanoner för att alltid kunna erbjuda en snösäker upplevelse.

Hovfjällets specialpaket är kompletta och inkluderar boende, liftkort och bankort. Stugpaketet gäller för så många som 6 personer - perfekt för den stora familjen, mindre familjer eller vänner. En skidresa med barn och morföräldrar ger ett bra tillfälle för upplevelser i snön och mys med varm choklad framför eldstaden.

Skidskola och andra aktiviteter

Hovfjället arrangerar skidskolor för alpint, snowboard och längdskidåkning, så passa på att lära dig mer för att bli stabil i backarna eller i spåren. Här finns erfarna skidinstruktörer med många bra tips för både nybörjare och mer erfarna skidåkare. Har du ingen egen skidutrustning eller vill du undvika att släpa den med dig? Då kan du hyra din utrusning hos skiduthyrningen, som har allt du behöver för alpint, längdskidåkning, snowboard eller telemark.

Om dina ben är ömma efter några dagars skidåkning kan du passa på att sitta lugnt och stilla på en skoter. Hovfjället erbjuder även skotersafari med guidade turer i allt från några timmar till en hel dag, där du kan utforska det vackra vinterlandskapet på snöskoter.

Läs mer på hovfjallet.se där du också kan se bilder via webbplatsens webbkamera och boka boende i stugor.

Nej