Branäs

Branäs har under flera år i rad vunnit det stora barnpriset i kategorin Sveriges bästa skidområde för barnfamiljer. Branäs erbjuder allt från svarta backar till släta familjebackar som passar för skidåkning i lugn takt.

Det är helheten och tanken bakom skidanläggningen som skapar den speciella upplevelsen i Branäs, där det är lika mycket fokus på utmärkt skidåkning för människor i alla åldrar som att servera varm dryck i backarna. Branäs fritidscenter har 30 backar, 21 liftar och Sveriges tionde högsta fall på 415 meter.

Alpin skidåkning i Branäs

I Branäs finns allt från svarta backar till familjebackar, speciellt för lek och skidåkning i din egen takt. Du kan åka skidor i upp till 3 härliga kilometer i nedförsbacke. Nybörjarområdena har också fått ett lyft de senaste säsongerna, och flera nya barnliftar har byggts. Lutningarna som leder ner från Express Lift har gjorts bredare, vilket möjliggör roligare och säkrare skidåkning.

Pistkarta

En pistkarta över Branäs ger en bra översikt över hela anläggningen med skidbackar, liftar, stugor och restauranger. Här kan du se hur systemet är anslutet och vilka liftar som finns var.

Fina längdåkningsspår och barnaktiviteter

De preparerade längdåkningsspåren har gott om plats för både klassisk stil och skateing. Lederna har en total längd på 28 km med sex olika spår av varierande längd. Perfekt för en skidsemester för både nybörjare och seriösa utövare.

I Branäs är alla utomhusaktiviteter gratis för barn, barn under 8 år får också gratis liftkort (men behöver ett keycard). Alla barn får också gratis påfyllning av energidepåerna i form av varm organisk juice.

Lägenheter och stugor i Branäs centrum

I Branäs centrum finns både semesterlägenheter och större fjällstugor, nära till allt du behöver för en aktiv snösemester.

Ski Lodge i Branäs

Ski Lodge ligger intill backarna och erbjuder moderna och bekväma lägenheter med hotellstandard där både sängkläder och slutstädning ingår. I direkt anslutning till lägenheterna finns både en bar och restauranger och kullen ligger inom skidavstånd.

Mountain Lodge

Den nya toppmoderna MountainLodge har 63 lägenheter och 236 bäddar i direkt anslutning till Ladan på Branäsberget. Mountain Lodge är ett bekvämt boende med hotellstandard med tillgång till en stor lounge, relaxavdelning och konferensrum. Pisterna ligger inom skidavstånd.

Branäsberget

I Branäsbergets stugor har du en fantastisk utsikt över dalen och nära avstånd till skid- och pulkabackar samt längdåkningsspår. Uppe på berget finns också skiduthyrning och restaurang, och alla backar ligger inom skidavstånd. Intill anläggningen kan du välja mellan ett brett urval av stugor i flera storlekar. Du kan laga mat i ditt eget kök eller äta på någon av anläggningens restauranger.

Restauranger

Branäs har gått 'all-in' i restaurangområdet och har renoverat nästan alla restauranger på berget och i dalområdet så att de läckra måltiderna kan avnjutas i estetiska omgivningar.

Läs mer om möjligheterna i Branäs: skidskola, aktiviteter, liftkort och skiduthyrning samt boka din skidsemester på branas.se Här kan du också hitta information om vädret och se bilder från områdets webbkamera.

Nej