Vårruset 2021

Vårruset

Vårruset 2021 blir ett arrangemang som blir lite annorlunda än vanligt. Vi samlas igen, fast på avstånd och utspridda inte bara i Karlstad utan i hela Värmland. Under vecka 20 kommer du kunna springa ditt egna vårrus precis där du är. Det kommer att finnas några tips på banor runt om i Värmland men det går precis lika bra att springa din egna bana. Anmäler du dig tillsammans med vänner, kollegor eller familj så kan du ta del av årets picknick som delas ut veckan innan arrangemangsveckan (v20, 17-23 maj).

Här hittar du mer information om Vårruset 

Det finns många bra platser att springa Vårruset på runt om i Värmland. Spring där det passar dig. Här kommer lite tips för picknickfirandet efteråt:

KARLSTAD

Ett tips för att äta sin picknick efter löpturen är att ta med den till Mariebergsskogen – Karlstad stadspark. Här finns stora ytor att umgås på och parken har bord och grillar på flera platser. Andra alternativ närmare centrum är Stadsträdgården eller Sandgrundsparken. Stadsträdgården är Karlstads gröna lilla osas och ligger centralt i stadsdelen Viken, söder om Karlstad järnvägsstation. Här finns ett stort antal olika växter, gångstråk och sittplatser. I Sandgrundsparken längst ut på Sandgrundsudden, kan du njuta av utsikten till Klarälven som finns på båda sidor om parken. Här finns bänkar och stora grönytor att sitta på för att ha picknick och varva ner efter loppet.

TORSBY

Torsby Skidtunnel & Sportcenter, vid Valbergsområdet, är ett bra ställe för motionsrundor/träning och det finns flera picknickbord på området och grillplatser där du kan ha din picknick efter Vårruset. Det finns mycket annat att göra på området, padel, discgolf, rullskidbanor, etc. Läs mer

SÄFFLE

Vill du hitta den bästa picknickplatsen i Säffle efter ditt lopp? Då rekommenderar vi på att göra din picknick vid på Duse Udde Camping. Vid strandlinjen finns det både bord och grillplats för picknick. Och bara ca 300m längre ut på udden, vid Fyrens restaurang, kan du sitta på klippor med vacker utsikt över Vänern och Säffle skärgård. Ett annat tips är Tegnérområdet i Säffle tätort. Där finns det fina picknickplatser vid start och längs leden 5-10 km. Vill ni fika på café och äta något gott på restaurang är det bara 1 km från startplatsen in till Säffle centrum.

EDA

Tallmons Naturreservat (Charlottenberg) har flera bord, grillplatser, och en stuga som passar för picnic efter loppet utifall det blir dåligt väder. Det finns också vandringsleder om man vill ta en extra liten tur. Även vid Noresund, vid Eda GK, finns några bord, vandringsmöjligheter och/eller bad för den som vill svalka sig.

KRISTINEHAMN

ör dig som springer vårruset i Kristinehamn finns flera spår att välja mellan. Här kommer tre tip för Vårruset och picknick-firande:

  • Sannaleden (6 km) - picknick i Gästhamnen och/eller Stadsparken
  • Hultet 5 km - picknick vid Hultets Friluftsgård
  • "Strandpromenaden" mellan Fyrparken och Herrgårdscampingens reception, förbi Picassoskulpturen längs Vålösundet (4,9 km) - picknick i Fyrparken eller kring Herrgårdscampingen

MUNKFORS-RANSÄTER

Det finns flera fina picknickplatser att välja mellan i Munkfors-Ransäter och några av dem tipsar vi om här. 

  • Bruksparken: här finns gott om utrymme och även Fröken Ruths café ifall du inte har med dig egen picknick (kontrollera öppettider). Slå dig ner på de stora grönytorna utanför Gamla bruket, intill Munkforsen eller på Hästskoholmen naturreservat till exempel, för en stunds njutning. Här startar även en av våra vandringsleder, Pråmdragarstigen (ca 4,8 km), som kanske kan vara passande motionsrunda.
  • I Ransäter tar du med dig picknickkorgen till hembygdsgården och hittar din favoritplats. Här finns stora grönytor och Klarälven nästgårds. I närheten av hembygdsgården finns Ransäters elljusspår (ca 2,7 km) och Erlanderstigen (ca 1,5 km), två tips till din motionsrunda.
Nej