Paddla i Värmland

Upplev den värmländska naturen - paddla, cykla eller vandra!

Värmland är verkligen sjöarnas och älvarnas landskap. Här finns över 10 000 sjöar och Klarälven rinner från norr till söder genom hela landskapet. Här kan du få vara med om ett riktigt vildmarksäventyr där du bygger din egen timmerflotte och flyter medströms ner för älven - vi vågar lova att det är en av livets höjdpunkter och ett oförglömligt minne. 

I söder där Klarälven mynnar ut tar Vänern vid. Vänern erbjuder många olika aktiviteter och upplevelser - både på sjön och på land. Visste du att Vänern är europas tredje största sjö och har mer än 20.000 öar? Vänerns värmländska kustremsa mot Vänern är faktiskt 16 mil lång - det är lika långt som hela Bohusläns kust!

Här kan du läsa mer om Vänern

Till Värmland kommer man ofta för avkoppling och återhämtning, eller för att få uppleva minnesvärda äventyr, både på vatten, på hjul eller till fots.

Paddla

Värmland erbjuder många möjligheter till vattenaktivitet. Är du intresserad av att paddla finns det många som hyr ut både kanot och kajak och det finns även många olika turer, med eller utan guide, att välja mellan.

Här kan du läsa mer om att paddla i Värmland

Cykla

Mest känd för cykling i Värmland är nog Klarälvsbanan. Den tar dig nio mil på bilfri asfalt från Uddeholm i norr till Karlstad i söder. Men ledens startar egentligen redan i Sysslebbäck där den kallas för Klarälvsleden och går på gamla landsvägar. Men det finns mycket mer att uppleva på två hjul, oavsett om du cyklar lesiure, mtb eller racer.

Här kan du läsa mer om att cykla i Värmland

Vandra

Ett av de bästa sätten att upptäcka Värmland är att ta sig fram i lagom takt, till fots. I Värmland finns våra certifierade leder - Värmlandsleder - men eftersom Värmland har gott om både vildmark med gamla stigar finns det många fler att välja bland. Vi har många anpassade och mer lättilgängliga vandringsleder, men även stadsvandringar där du kan strosa på egen hand eller delta under en guidning. Granberget i norra Värmland är med sina 701 möh Värmlands hösta topp under 2019 utnämndes Finnskogsleden via den Svenska Turist Föreningen (STF) till en av Sveriges Signaturleder.

Här kan du läsa mer om att vandra i Värmland

Vandra i Värmland
Photo credit: Vandra i Värmland
Vandra i Värmland
Cykla i Värmland
Photo credit: Cykla i Värmland
Cykla i Värmland
Nej