Värmländskt herrgårdsliv vid Fryken - Ulvsby Herrgård

Det är svårt att inte bli charmad av Ulvsby Herrgård. Med spegeldörrar, pelargonprydda fönster och små undangömda sittplatser här och var är det som att komma hem till en härlig moster. En moster som bor väldigt stort och flott, med fantastisk utsikt över sjön Fryken.

Ulvsby Herrgård har en gedigen historia som tar sin början redan 1530. Kopplingar till såväl drottning Kristina som Selma Lagerlöf finns och kalasen har varit många genom åren. Så även idag. Idag tar Marianne Krönsjö emot gäster för övernattning, konferenser och kalas.  

En dröm går i uppfyllelse

- Som regionchef på ett stort företag reste jag väldigt mycket under några år. Jag var så fascinerad av hur vissa ställen fick en att känna sig så välkommen, när andra inte gjorde det alls. Det trots att ytan var densamma. Då tänkte jag att någon gång ska jag ha ett ställe som får gästen att känna sig riktigt välkommen. Det har varit en dröm sedan länge.

2011 uppfylldes den drömmen, då Marianne Krönsjö köpte Ulvsby Herrgård i Sunne, alldeles vid sjön Fryken. Det fanns redan en hotellverksamhet på herrgården, med sin egen historia. Marianne har sedan dess förvaltat och utvecklat gården och idag tar hon emot privatgäster, affärsresande och konferensgrupper.

White Guide och en kärlek till mat

Ulvsby herrgårds restaurang är mycket uppskattad och finns med i White Guide. Men vad är receptet på framgång?

- Jag älskar mat! Det har jag alltid gjort. Min gammelmoster arbetade som kökschef på Stockholms slott och jag minns så väl när jag som liten fick följa med in i köket. Ofta är det det enkla som är det goda och här satsar vi stort på svenska och värmländska smaker.

Menyn präglas av råvarorna från traktens producenter som värnar om både djur och natur, men köket blandar gärna in en världsvan ton i det hela.

 - Min främsta drivkraft är att människorna som besöker Ulvsby herrgård , kommer hit som gäster och går som vänner. Att du ska känna dig välkommen och hemmastadd och njuta av det goda livet en stund, berättar Marianne.

Fantastiska Fryken

Många är gästerna som kombinerar herrgårdsliv och kultur över en weekend. En föreställning på Västanå Teater och middag och övernattning på Ulvsby Herrgård brukar vara uppskattat.

- Vi har förmånen att finnas i en fantastisk trakt här kring Fryken. Här finns mycket roligt, spännande, gott och vackert att upptäcka!

Njut av herrgårdsliv på Ulvsby Herrgård.
Photo credit: Njut av herrgårdsliv på Ulvsby Herrgård.
Njut av herrgårdsliv på Ulvsby Herrgård.
Ulvsby Herrgård har en gedigen historia.
Photo credit: Ulvsby Herrgård har en gedigen historia.
Ulvsby Herrgård har en gedigen historia.
Ja