The Hebbe sisters

The Hebbe sisters är värmländska, skönsjungande systrar som framgångsrikt swingar sig fram genom musiklivet.

De tre systrarna Hebbe utstrålar glädje och musikalitet så det sjunger om det! De har en förkärlek för swingmusik, men har även sånger från andra genrer på repertoaren som de levererar med sångglädje, närvaro, tonsäkerhet och energi.

”Helt solklart!” sa Charlotte Perelli när The Hebbe sisters medverkade i TV4s program Talang 2009, som även gav beröm för deras vackra sångröster. Nu senast har man även kunnat se systrarna leverera proffsiga framträdanden i både Allsång på Skansen och Bingolotto.

Bakgrund

Emelie, Josefine och Maria Hebbe har sjungit sedan mycket tidig ålder och uppträder regelbundet både i Sverige och utomlands. Genom åren har det blivit många spännande musikaliska möten tillsammans med musiker från hela världen bl.a. boogie woogie-stjärnan Silvan Zingg (Schweiz), Gordon Webster Band (New York), jazzvirtuosen Gunhild Carling m.fl. De gör även flertalet konserter tillsammans med sina föräldrar i Duo Sentire (Ulrika Hebbe, piano och Lars-Inge Bjärlestam, cello).

Alla systrarna har mångårig musikalisk utbildning i bagaget: Estetiska skolan Stage & Perform, Musikhögskolan Ingesund och 2018 tog Emelie och Josefine examen från Stockholm Musikalartistutbildning, Base23.

Aktuellt

The Hebbe Sisters är just nu aktuella med sitt tredje album Jazz it up and move i samarbete med Sveriges jazzelit. Multibegåvade Gunhild Carling, grammisnominerade Peter Asplund samt legendariska Jan Adefelt Swingtime Trio medverkar på skivan. Jazz it up and move är en hyllning till swingjazzens storhetstid och på låtlistan finner du välkända klassiker som All of me, Fly me to the moon och Stardust.

Sommaren 2017 släppte systrarna sin första musikvideo till allas vår älskade Värmlandsvisan i ett arrangemang av Emelie Hebbe. Med denna musikvideo vill The Hebbe sisters förmedla de känslor som de själva får av att vistas i Värmlands vackra natur: både harmoni och stillhet, likväl som glädje och energi. Stunder av eftertanke, funderingar kring livet och döden, men även barnets fria och oskyldiga lek.

”Sången Värmlandsvisan är ett sant mästerverk och det är med vördnadsfull respekt vi har arbetat med det här projektet. Mycket energi har lagts på att skapa videons atmosfär och vi är så tacksamma för all den fina respons vi har fått!”

Ja