Skogsängan Gårds lamm

Torsby 26-27 sept 2020

Skandinaviens första skidtunnel, timmerflottfärder på Klarälven och vandringar i mystiska Finnskogen, men även mycket god mat. Maten ska smaka gott och vara en njutning för ögat. I Torsby finns flera matproducenter som är värda ett besök. Välkommen till Smaka på Värmland som har 100 mataktörer på 71 platser i hela Värmland.

Bada Herrgård

Den magiska herrgården har café med hembakat från grunden. De har även gårdsbutik med lokala leverantörer med bland annat honung, sylt och bröd.
Producent, återförsäljare värmländska och svenska produkter, café: Bada Herrgård, Badabruk, Tel. 076 795 00 06. Öppet 26-27/9 kl. 10-16.

Femtå Qvarn

Femtå Qvarn ligger i hjärtat av Klarälvdalen. Qvarnen har legat i dvala i över 50 år men sommaren 2019 vaknade upp ur sin törnrosasömn då den kysstes av mjölnare Henry Ketola. Här kan du köpa lokalt skrädmjöl.
Producent: Femtå Qvarn, Snickarbacken 6, Ambjörby, Tel. 072 548 98 10. Öppet 26-27/9 kl. 10-16.

Skogsängan Gård

Du vaknar till tuppen som galer och ser lammen som springer ikapp sin mor när de kommit efter i sin iver att upptäcka livet, här kommer du nära djur och natur. Kanske några av ankorna kommer förbi trappen för att hälsa eller några av våra katter som älskar våra gäster. På Skogsängan Gård kan du köpa frysta styckdetaljer av lamm, olika lammkorvar, honung och ägg. Här hittar du en gårdsbutik, där ull & skinnprodukter, saft, sylt och hantverksprodukter säljes. Här kommer också finnas rökta produkter från våra lamm och grisar.
Producent: Skogsängan Gård, Lekvattnet, Tel. 070 511 87 13. Öppet 26-27/9 kl. 10-16.

Slättnebergsbröd

På Slättnebergsbröd kan du köpa surdegsbröd, tunnbröd, skorpor och kex. Slättnebergsbrödet innehåller värmlänskt ekologiskt stenmalt mjöl från kvarnarna Björkaholm och Stöpafors. Bageriet värderar rena och äkta råvaror.
Producent: Slättnebergsbröd, Sysslebäck, Tel. 070 271 67 45. Öppet 26-27/9 kl. 10-16.

Sunny’s Place

Här hittar du fröknäcke, sylt, dressing och mycket mer.
Producent, återförsäljare värmländska produkter: Sunny´s Place, Långav, Tel. 070 511 63 69. Öppet 26-27/9 kl. 10-16.

Åk ut på rundresa och smaka på Värmland den 26-27 september! 

Vi måste ta hand om varandra! Alla besökare uppmanas att hålla avstånd. Skulle det vara mycket folk på en plats så njut av naturen och ta en promenad, sitt kvar i bilen om den står säkert eller lägg om rutten, ta ett annat stopp och kom tillbaka senare.

På värmlandskartan hittar du Värmlands alla 100 aktörer av matproducenter, gårdsbutiker, caféer, restauranger och marknadsplatser, som välkomnar dig på hemmaplan (en del står hos varandra). Smaka på Värmland vill synliggöra att det i regionen finns så mycket god mat, duktiga producenter och matkreatörer, trevliga gårdsbutiker och massor av högkvalitativa produkter som har med det dukade bordet att göra. 

Aktörerna har öppet: 
Kl. 10-16 både lördag och söndag.
Restauranger har minimum öppet kl. 12-16 både lördag och söndag. 
Läs mer om Smaka på Värmland.

Gott fika på Bada Herrgård
Photo credit: Smaka på Värmland med Bada Herrgård i Torsby
Gott fika på Bada Herrgård
Skrädmjöl från Femtå Qvarn
Photo credit: Smaka på Värmland med Femtå Qvarn i Torsby
Skrädmjöl från Femtå Qvarn
Ägg från Skogsängan Gård
Photo credit: Smaka på Värmland med Skogsängan Gård i Torsby
Ägg från Skogsängan Gård
Gott tunnbröd från Slättnebergsbröd
Photo credit: Smaka på Värmland med Slättnebergsbröd i Torsby
Gott tunnbröd från Slättnebergsbröd
Sunny's Place
Photo credit: Smaka på Värmland med Sunny's Place i Torsby
Sunny's Place
Nej