Skidanläggningar och längdskidspår i Värmland

Värmland erbjuder fantastiska möjligheter för vinteraktiviteter som passar hela familjen på många anläggningar. Skidanläggningarna är snösäkra och längdskidor kan du faktiskt åka året om!

De värmländska större skidanläggningarna Branäs, Hovfjället, Ski Sunne och Valfjället erbjuder fin alpin skidåkning för hela familjen. Men det finns fler utförsåkar-pärlor i Värmland: Långberget, Bryngfjorden, Dömle, Frykstabacken och Valberget för att nämna några fina teknikbackar. På bland annat snorapporten.se hittar du mer information om snöläge och öppna backar.

Spårstatus för skidspår i Värmland

Här hittar du spårstatusrapporter för de värmländska längdskidspåren. Beroende på väder och snömängd kan tillgången till skidspår variera. Långberget och Torsby Skidtunnel & Sportcenter är Vasaloppscenter, anläggningar som rekommenderas av Vasaloppet och garanterar bra kvalitet på både skidspår, träning, teknikinstruktioner, boende och mat. I Torsby kan du åka skidor inomhus i skidtunneln i stort sett året om men det finns även både konst- och natursnöspår utomhus vintertid. Fler värmländska anläggningar har konstsnö, bland annat Kalhyttan i Filipstad, som skapar bra skidåkning även när naturnön lyser med sin frånvaro. Mattila och Rabakkoberg i Torsby kommun brukar kunna erbjuda snösäker skidåkning tidigt på säsongen i vacker miljö. I Hagfors kommun hittar du Ekesbergets skidanläggning med alpinbacke och längdspår, och i anslutning finns även Ekesbegets Stugby.

I Torsby kan du åka skidor inomhus i skidtunneln i stort sett året om men det finns även både konst- och natursnöspår utomhus vintertid.

Nej