Säker handel i shoppingcenter och butiker

I Värmland vill vi att shopping, upplevelser och boende ska ske på ett säkert sätt. Köpcentran och butiker i följer folkhälsomyndigheternas råd för att göra handel säker och smittfri.

På köpcenter och även i mindre butiker det ett starkt fokus på att få kunderna att känna sig trygga. Rengöring i har ökat, och särskilt vid alla kontaktytor som korgar, handtag på rulltrappor och dörrar. Det finns tillgång till desinfektionsmedel och skyltar har också uppförts i köpcentren för att påminna alla besökare att hålla avstånd från varandra. 

Restaurangerna har ställts i ordning så att det finns mer utrymme runt borden. Det är på många ställen möjligt att äta inomhus, utomhus eller ta maten med dig vart du vill.

I de stora köpcentren finns extra säkerhetspersonal på plats och ett begränsat antal kunder i varje butik. Butiksägarna i har vidtagit åtgärder för att förhindra spridning och är måna om att göra handeln trygg. Dessutom uppmuntras vi varje besökare att ta ansvar för att hålla avstånd och tvätta händerna regelbundet.

Och vi ber dig att stanna hemma om du har symtom på covid-19.

Vi önskar alla en säker handel i Värmland!

Se mer information om trygg handel på Töcksfors Shoppingcenter och läs mer:

Se mer information om trygg handel på Charlottenberg Shoppingcenter och läs mer:

Långflons Shoppingcenter

Bergviks köpcenter

Mitt i City Karlstad

Nej