Sunne Sommarland

Sagolika vattenupplevelser i Sunne

Känslan av att en varm sommardag få ta sig ett dopp i en svensk insjö är kanske det mest somriga man kan tänka sig. För somliga räcker det med att doppa tårna, andra kan tillbringa timmar i vattnet eller på strandkanten för lek. Även om vi inte vill bada söker vi oss ofta till vatten, det glittrar, det speglar och vågornas skvalp ger oss ro.

Sinnebilden av en perfekt sommardag kan vara att i skuggan av ett träd slå sig ner på stranden på den medhavda filten. Läsa en bra bok och njuta av det goda som är nerpackat i fikakorgen medan barnen roar sig med badbollar, hinkar och spadar. I Gräsmark och vid sjön Rottnens norra ände finner du Trötvik, en härlig 700 meter lång sandstrand, en perfekt plats för den perfekta sommardagen.

Lekfullt vattenland

Kanske är en annan perfekt sommardag en dag med aktiv lek tillsammans med barnen i vattnet. I vatten som är tempererat. Föredrar du ändå att bada i sjön finns Kolsnäs badplats alldeles intill. På Sunne Sommarland kan du enkelt ryckas med i barnens lek. Hoppa, klättra, åka och rutscha. Testa Hoppkudden, Mammut, Bommen, Bubblan och Serpentinen och skratta tillsammans. Mellan lek i åkattraktioner fyller du på energi från kiosker eller restaurangen eller från den egna fikakorgen.

Tid för avslappning på spa

Vatten är en naturlig del av en spaupplevelse. Visst låter definitionen av själva spaupplevelsen härlig; ”Din tid till avslappning, reflektion, förnyelse och glädje”? Selma Spa erbjuder ny energi för kropp och själ. Var med på ett kul träningspass, fyra olika bastur ger dig skön avslappning efteråt. Ta ett bad i en varm bassäng, ute eller inne. Eller varför inte unna dig en spabehandling. Dagen avslutas med en god måltid med utsikt ut över sjön Fryken. Bord på terrassen passar fint sommartid och vintertid njuter du av den magnifika utsikten genom restaurangens panoramafönster.

För drottningar och livsnjutare

Ulvsby herrgård är en uppskattad plats för avkoppling, god mat och dryck, möten och nya upplevelser. Om du väljer att bo på Ulvsby herrgård under ditt besök i Sunne kan du njuta av bad i djupa lyxiga kopparbadkar. Dessa finns i det som man kallar Drottning Kristinas badstuga. Här finns det såväl örtbastu som finsk bastu. En perfekt plats för avkoppling. Varför inte njuta av ett varmt stilla bad och blicka ut över den vackra utsikten ner mot sjön. Är du nyfiken på varför badet är uppkallat efter en drottning. Läs mer om det på Ulvsby herrgårds webbsida.

Nej