Klarälven: Magiska minnen

Tiotusen sjöar. Och där emellan, Klarälven som virvlar sig från norr till söder. Att bygga en egen flotte och flyta med i älvens takt, kan vara ett av de bästa sätten att uppleva Värmlands vackra natur på.

Klarälven har haft stor betydelse för Värmlands skogsnäring. Ända in på 1990-talet flottades timmer söderöver i älvens takt. Idag kan du uppleva samma takt – på en flotte du själv byggt. Vildmark i Värmland erbjuder dagsturer eller veckolånga vistelser i vildmarken. Du börjar färden med att bygga din egen flotte, övernattar sedan längs älven och lagar mat över öppen eld.

Familjer på äventyr på Klarälven

Familjerna som flytt vardagen och tagit med barnen på äventyr på Klarälven är många. För aldrig är väl samtalen så långa och aldrig smakar väl maten så gott som mitt ute i tystnaden och naturen.

Timmerflottfärden passar dig som gillar att vara ute i naturen och uppskattar upplevelser som inte är helt tillrättalagda. Ett mått av fysisk aktivitet och några tankeutmaningar får du räkna med. Förutsättningarna ändras efter vattennivå, väder och vind. Du kan vänta dig en ständigt lugnt strömmande takt i älven. Flottarna färdas mellan 1 och 3 km per timme och längs vägen stöter du på små äventyr som stenar, sandbankar och bakvatten.

Avskalat, varmt och gemytligt

Att hitta den perfekta platsen för övernattning, att lägga till, tända en brasa och uppleva ljuset och skymningen är dagens belöning. En belöning som måste upplevas.

Det är lite som en av Vildmark i Värmlands medarbetare en gång sa: ” Det är avskalat, kallt, uppfriskande, varmt och gemytligt på en och samma gång".

Välkommen att uppleva Klarälven hos Vildmark i Värmland.

Ja