Jonas Blixt, golfproffs

Jonas Blixt

2014 spelas Ryder Cup på Gleneagles i Skottland och Jonas Blixt har siktet inställt på att vara en av tio, som får vara med och representera Europa. Hammarösonen väljer att spela fler tävlingar på Europatouren nästa år för att öka sina chanser.

Jonas är just nu rankad som 39:a i hela världen, men alltbörjade som sjuåring på Hammarö GK. Han är född i småländska Nässjö ochäven om han bor i soliga Jacksonville i Florida större delen av året, men det finns inget bättre än att komma hem till Hammarö och Värmland. ”Att få komma hem och träffa familjen och vännerna är väldigt viktigt för mig. Jag behöver det för att kunna ladda om”.

Jonas blev golfproffs 2008 och med två vinster på PGA-touren under 2012 och 2013 och många topplaceringar har han nu siktet inställt på att ta en plats i Ryder Cup-laget 2014. Det kommer bli en större satsning på Europatouren nästa år vilket kommer resultera i ett bättre spelschema och förhoppningsvis en plats i det europeiska laget som skall försvara Ryder Cup-bucklan på Gleneagles.

Nej