Hotell i Karlstad

Här är ett urval av de hotell som finns att välja mellan när du besöker Karlstad och vill bo centralt i staden med finfin service och bekvämligheter.

Känner du att det är dags för lite avkoppling från vardagen? Ett tips är att checka in på något av hotellen i Karlstad där du kan njuda av goda middagar, sköna sängar och samtidigt ha nära till både aktiviteter och natur. 

Elite stadshotellet ligger mitt i centrala Karlstad vid Klarälvens strand och är ett klassiskt hotell med gångavstånd till det mesta. Hotellet öppnades 1870 och var då ett av Sveriges största och finaste hotell och det var här på stadshotellet unionsupplösningen mellan Sverige och Norge undertecknades 1905. Sedan dess har hotellet renoverats och moderniserats i flera omgångar men behållit sin charmiga karaktär.

First Hotel River C har också ett fantastikt lägge vid Klarälven, och ligger intill Karlstad CCC som är Värmlands stora konferens och kongressanläggning där det ofta ges konserter och underhållning.

Skandic Klarälven ligger, på gångavstånd från centrum, intill Klarälvens strand med en fantastisk vy över vattet från restaurangen. Scandic erbjuder även två hotell till i centrala Karlstad: Skandic City och Skandic Winn.

Clarion Hotell Bilan har en unik historia - det var tidigare Värmlands gamla länsfängelse och är ett minnesmärke. Här har bland annat den ökända fången Raskenstam fått "bo" innan det byggdes om till ett hotell med moderna rum för Värmlands besökare som vill övernatta.

Clarion Collection Hotel Drott, Clarion Hotel Plaza Karlstad och Savoy Hotell & Bistro ligger alla tre så centralt att du bara behöver ta dig över Hamngatan till och från centalstationen. 

Good Morning Karlstad hittar du strax intill stora torget, som bland annat är knutpunkten för lokalbussarna.

Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens ligger strax utanför centrala Karlstad men det är lätt att ta sig dit, och kommer du med bil finns det gott om parkeringsplats. Du har nära till centrum men missa inte att det finns mycket att göra på hotellet också: de är kända för sina populära dansbandskvällar.

Så oavsett vilket hotell du väljer att besöka har du nära till shopping, nöjen, aktiviteter, naturen och inte minst vattnet.

Clarion Collection Hotel Drott, Karlstad
Photo credit: Clarion Collection Hotel Drott, Karlstad
Clarion Collection Hotel Drott, Karlstad
Nej