Arvika Marten

Höstlovstips från Värmland

Hösten är här och med den kommer höstloven för de skandinaviska länderna. Här tipsar vi om aktiviteter som sker mellan vecka 40-44 här i Värmland.

Arvika

Arvika Marknad

Välkommen till den årliga höstmarknaden i Arvika 4-6 oktober! "Arvikamârten" är höstens stora marknad när alla gator och torg fylls med knallar och bodar.
Tider: fredag 4 oktober tivoli kl 16.00-01.00, lördag 5 oktober marknad i centrum kl 09.00-17.00, tivoli kl 10.00-01.00, söndag 6 oktober tivoli kl 11.00-19.00.

Läs mer 

Arvika Fordonsmuseum

Från och med 12 oktober kan du se den nya temautställningen "American Power”.

Från september startar vi upp studiecirkel i modellbygge. Vi kommer att träffas varannan torsdag kväll, udda veckor för att bygga modeller, alla åldrar välkomna unga som gamla. Förra året var åldersfördelningen från 8 år till 73 år på deltagarna, allt från nybörjare till "proffs".

Läs mer 

Torsby

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Skidtunneln har öppet varje dag och erbjuder härlig längdskidåkning. Du kan hyrakomplett skidutrustning med skidor, skor och rätt vallade skidor. Det finns också instruktörer som kan hjälpa er att förbättra skidåkningen. styrketräna utomhus, vandra, cykla, spela frisbeegolf. Det och mycket mer kan du göra vid Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Prova på 45 minuters skidåkning inkl. hyrutrustning* (vallade skidor, skidskor och stavar); 220 SEk vuxen, 160 SEK ungdom, 80 SEK barn. Familjepaket 600 SEK. Familjepriset avser 2 vuxna och 2 barn/ungdom. 

*Behöver förbokas lördagar och söndagar samt efter kl. 18.00 på vardagar.

Ring och boka skidturustning till receptionen på 0560-27000 eller maila till info@skidtunnel.se.

Läs mer  

Kristinehamn

11-27 oktober pågår Kulturkalaset i Kristinehamn. Där kan du bland annat testa att spela brädspel, rollspel och sällskapsspel med Spel&Spelare 11-13 oktober under Kulturkalaset i Kristinehamn.

Läs mer

Lek & Luft på Höstlovet v. 44 med övernattning för hela familjen på Statt Kristinehamn

Vem blir inte lycklig av en hoppborg eller en rutschkana? Lek & Luft är ett 6000 kvadratmeter stort lekland med både lek och sport för alla åldrar. Här finns bl.a. hoppborgar, hinderbanor, rutschkanor, airtrack, fotboll, innebandy, höjdhopp, bordtennis, mjuktennis mm.  För de allra minsta (0-2 år) har vi ett eget lekland, detta lekland ligger i anslutning till mini-cafeterian med plats för ca 100 personer. Våra hoppborgar är tillverkade i Europa. Godkända och certifierade enligt EU's krav. Barnens säkerhet är det viktigaste och av högsta prioritet för oss. Detta är något ni absolut inte vill missa utan ta med dig bästa vännen och kom till oss under höstlovet för hopp & lek. Mamma och pappa är också självklart välkomna! 

I Lek & Luft paketet ingår följande; Lek & Luft entré, gäller en hel dag med massor med skoj. Boende för hela familjen på Statt Kristinehamn. Paket gäller för 2 vuxna och 2 barn. Stor dignande frukostbuffé när ni vaknat efter en god natts sömn. Pris för 1 295 kr per natt. Paketet är bokningsbart enbart per telefon 0550-122 00. Höstlovserbjudandet gäller mellan måndag 28/10 till söndag 3/11.

Kristinehamns Historiska

Kom och lek med Alfons Åberg, lekutställning öppen 4/9-fram till 23/10 på Kristinehamns Historiska.

Läs mer

Escape Room, 19-20/10

Utmana er själva och spela igenom Nördkreatörernas Escape Room. Under 90 minuter får grupper om max 4 personer tillsammans försöka lösa en rad pussel, gåtor och andra klurigheter för att överkomma rummets hemligheter. Föranmälan till nordkreatorerna@gmail.com. Starttider klockan 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 och 21.00. Vid stort intresse kan fler tider tillkomma. Pris: 200 kronor per grupp.

Läs mer

Dansworkshop och föreställning med Freestyle Phanatix, 19/10

Testa street dance och break dance (top rock) med dansgruppen Freestyle Phanatix på Kristinehamns konstmuseum!  Dansgruppen Freestyle Phanatix kommer tillbaka till konstmuseet och bjuder in till två dansworkshops och en uppvisning. Under workshoparna får du prova på street dance och break dance, därefter bjuder dansgruppen på en uppvisning.

Läs mer

Barnvarieté Akropanik med Cirkus Trattofon, 19/10

En fartfylld barnvarité som spelas upp på biblioteket i Kristinehamn. Dans, akrobatik och fysisk komedi för hela familjen.

Läs mer

Lär dig spela KeyForge, 26/10

Lär dig spela kortspelet KeyForge, eller om du redan kan spelet, varför inte träffa nytt folk att spela tillsammans med?  KeyForge är ett relativt nytt kortspel, som är nybörjarvänligt och enkelt att lära sig. Nyfikna och nya spelare kan under denna träff få lära sig spela. Erfarna spelare kan träffa andra och nya spelare. Ingen förkunskap krävs då alla regler lärs ut på plats.

Läs mer

Barnteaterföreställningarna "Underbara du" och "Rödluvan", 26/10

Se barnteaterföreställningarna "Underbara du" och "Rödluvan och Vargen" hos Persås studios i Kristinehamn! Små Pärlors mellanstadiegrupp och John & Carina Persson ger två korta barnteaterföreställningar. Fika finns att köpa i pausen mellan föreställningarna.

Rödluvan och Vargen är en kort barnteaterföreställning om vänskap och utanförskap. Underbara du är en resa utan ord genom ett landskap av utanförskap, bemötande, och en möjlig framtid.

Läs mer

Yoga på höstlovet, 29-30/10

Ta chansen att prova på yoga på Kristinehamns konstmuseum under höstlovet.

Läs mer

Dansa flamenco, 1/11

Prova på att dansa flamenco, salsa och andra latinorytmer på Kristinehamns Konstmuseum under höstlovet!

Läs mer

Karlstad

Ghost Camp på Bomstadbaden

Bomstabaden arrangerar Ghost Camp 1-2 november då du kan gå göra din egna pumpalykta, få en ansiktsmålning spökhistorier och mycket mer. Framför allt vill vi ge er förutsättningarna till tid att umgås och njuta med nära och kära i en naturnära miljö!

Läs mer

Skattjakt på Brigadmuseum

På Brigadmuseum finns fullt av roliga, intressanta och märkliga prylar. Gå på Sakletarjakt och leta efter olika grejer och grunkor. För dig som är lite yngre finns en Djurjakt, där du får leta efter djur som finns både högt och lågt. Om du hittar de kluriga gömställena får du en liten present. Skatterna är utspridda i hela utställningen, så det gäller att spana som en riktig soldat. Varken Djurjakten eller Sakletarjakten kostar något extra. Fråga efter en krysslapp i receptionen medan de vuxna löser entrébiljett. Du som är under 20 år går in gratis, bra va?"

Brigadmuseum är upplevelsemuseet för alla. Här får du klämma, känna och klättra. Utställningen är till för att utforskas med alla dina sinnen. Passa på att krypa in i militärtältet eller att hoppa upp i militärjeepen för en låtsasåktur. Med andra ord, barnfamiljer brukar ha roligt på Brigadmuseum.

Läs mer

Karlskoga

Boda Borg

En helt unik upplevelse! Boda Borg är Questar, nervkittlande utmaningar som du och ditt lag skall klara er igenom. Spänningen stiger för varje sekund då ni ger er ut på okänd mark. I lag om 3 till 5 personer hjälps ni åt att ta er fram från utmaning till utmaning. I en Quest finns det mellan 2 och 5 spännande utmaningar.

https://youtu.be/mV3lrS5Pi3I 

Under höstlovet är du välkommen till Boda Booooo... Då förändras spelplanen från Äventyrshus till den övergivna cirkusen.

Läs mer om Boda Booooo...

Läs mer om Boda Borg

Eda

I Eda finns många akiviteter att ta sig an under höstloven:

Hotell Charlottenberg erbjuder Hopp & Lek v. 41 samt v. 44

Vem blir inte lycklig av en hoppborg eller en rutschkana? I samarbete med Nöjesbolaget kan vi i år leverera hoppborgar i absolut toppklass, borgarna är godkända för uthyrning och besiktigade för året och självklart säkrade med mattor runt i kring alla borgar. Barnens säkerhet är det viktigaste och av högsta prioritet för oss. Detta är något ni absolut inte vill missa utan ta med dig bästa vännen och kom till oss under höstlovet för hopp & lek. Mamma och pappa är också självklart välkomna och vi kommer att duka upp en dignande fikabuffé med kaffe, dricka och fikabröd.

Vårt höstlovserbjudande gäller tisdag 8/10 till söndag 13/10 samt tisdag 29/1 till söndag 3/11. I Hopp & Lek paketet ingår följande;
Hopp & Lek entré, gäller en hel dag med massor med skoj. Boende för hela familjen, ett familjerum med plats för 2 vuxna och 2 barn (tillkommer 250kr per extra barn). Stor dignande frukostbuffé när ni vaknat efter en god natts sömn. Pris för 1 295 kr per natt. Paketet bokas direkt på info@hotellcharlottenberg.se eller tel. +46 571 781 400.

Hagfors

Our Little Farm 

Our Little Farm erbjuder hästupplevelser för både erfarna och nybörjare ute i naturen men även ridlektion, prärievagnstur, viltsafari med Landrover och övernattning på Farmen.

Höstlovsaktiviteter v. 40-41: 

  • Turridning i skogen från 1,5 Tim. upp till dagstur inkl. lunch. (Erfarna och nybörjare )
  • Solnergångstur ( 2,5 - 3tim. )
  • Ridlektion på Farmen, naturlig hästridning. 
  • Fånga Dummy Ko med lasso.
  • Tipitält kvällsmat på Farmen. 
  • Ponnyridning på mini-häst för små barn.
  • Viltsafari med Landrover.
  • Badtunna kväll.
  • Övernattning på Farmen möjligt!

Läs mer

Sun Dance Ranch

Upplev ett värmländskt vilda västern på Sun Dance Ranch. Lördagar under hösten arrangeras ”Ha det kul med hästar” kl. 10-12.30 för barn och ungdomar 6-16 år. 330 kr per tillfälle.

5 oktober hålls det Musikkväll med Oaken Reel.

Läs mer

Årjäng

Hotell Årjäng 

Hotell Årjäng har fina erbjudanden som gäller under veckorna 40-44

Bo, Bowla och Ät gott!

Vårt Hotell & bowlinghall är en bra kombination av avkoppling och aktivitet. Ni får avnjuta en god middag i vår restaurang samtidigt som ni får tillgång till en bowlingtimma i vår egna bowlinghall. I några paket ingår även logi i något av våra fina rum, samt vår goda frukostbuffé.
Dubbelrum, 895:- /person I priset ingår; en varmrätt , en bowlingtimme och del i dubbelrum samt frukostbuffé.
Enkelrum, 1 095:- /person I priset ingår; en varmrätt , en bowlingtimme och ett enkelrum samt frukostbuffé.

Burger & Bowlingpaket 179:- /person

I priset ingår; Husets populära högrevsburgare, en bowlingtimme. (gäller mån-lör 18-21)

Bowlingpaket inkl lunch 99:- /person I priset ingår; Dagens Lunchbuffé, en bowlingtimme. (gäller mån-fre 11:30-14:30)

Bowling 50:- /person. I priset ingår; en bowlingtimme.                                           

Observera att bowlingpaket ensast kan bokas på telefon. +46 (0) 573 130 59 eller mail: reception@hotelarjang.com

Sunne

Ångtåg på Fryksdalsbanan

Järnvägsmuseet arrangerar ångtåg på Fryksdalsbanan den 12 oktober med turer mellan Sunne-Torsby. Följ med på en härlig resa och upplev hösten från ångtåget!

Läs mer

Mårbacka minnesgård

Besök Selma Lagerlöfs hem Mårbacka Minnesgård som håller öppet lördagar mellan 5/10-31/12. Guidad visning av minnesgården kl. 14 och butiken är öppen efter visningen. 

Mårbackas Afternoon Tea med hög mysfaktor

Träffas och trivs över ett klassiskt Afternoon Tea i Mårbackas café. Vi dukar upp kakor, mjuka och hårda bakverk och småbröd, små sandwich och små matiga pajer samt nybakade scones med traditionella tillbehör. Allt dukas upp på buffé. Passar perfekt med en god kopp kaffe, eller passa på att njuta av en god kopp te, såsom Selmas sagoblandning och Mårbackablandning. Afternoon Tea: 295 kr/vuxen, barn upp till 15 år 150 kr.  Förboka bord på telefon 0565-31027 eller maila till info@marbacka.com
Lördag 5/10 två sittningar, 15 och 17. Lördag 12/10 två sittningar 14.30 (fullbokat) och 16.  Begränsat antal platser. Tips! Boka gärna en guidad visning i Minnesgården i samband med Afternoon Tea. Lördagar 14.00. Pris 105 kr. 

Julmarknad på Mårbacka 31/10-3/11

Jul på Mårbacka Minnesgård, så genomsyrad av modern svensk historia, hålls en av landets mest uppskattade julmässor. När du går omkring i de historiska omgivningarna är det lätt att känna Selma Lagerlöfs närvaro. Julmässan hålls i ekonomibyggnaderna kring herrgården. Här gör hantverkarna allt för att med sina verk föra traditionerna vidare.  Skaparglädje och kvalitet är ledorden och varorna är handgjorda helt enligt de gamla traditionerna. Guidad visning av minnesgården varje timme kl. 12–16. Cafét öppet tors–lör. 10–18. Söndag öppet 10–17. Vi har Café även i Ladan. Butiken öppen tors–lör. 11–18. Söndag öppen 11–17.

Läs mer

Shopping i Värmland

Butiker och köpcentrum har öppet som vanligt under höstloven. I centrala Karlstad hittar du Mitt i City och i utkanten av staden finns det stora köpcentret Bergvik. Du hittar också tre köpcenter nära norska gränsen; Långflons köpcentrum, Charlottenbergs Shoppingcenter och Töcksfors Shoppingcenter.

Nej