Höstlov på Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Höstlovstips från Värmland

Hösten är här och med den kommer höstlovet. Här tipsar vi om aktiviteter som passar hela familjen här i Värmland.

Gör en utflykt till Gamla Kraftstationen i Deje

Ta med familjen och gör utflykt till Gamla kraftstationen i Deje. Här finner du konst och industriromantik i en sällsynt kombination och Culinarum Café som serverar ekologisk mat, kaffe och härliga bakverk. Konstsalongen är öppen fram till 1 november och bland årets utställare hittar du Eva Dahlgren, Efva Attling, Jocke Berg, Villfarelser, Depressiva Döden, Anders Malm och Glada Hudikteaterns fotoutställning Ikoner – en utställning om att få finnas.

Läs mer

Skattjakt och tipspromenad i Mariebergsskogen

Mariebergsskogen har något för nyfikna i alla åldrar. Upplev Naturum Värmland, djurparken Lillskogen med svenska lantraser, lekträdgården, friluftsmuseet, mat och fika, den rofyllda skogen och de fina strandängarna vid vattnet. Parken har öppet alla dagar året om och det är fri entré.

Gå på skattjakt eller tipspromenad i skogen under höstlovet. I år är höstlovet laddat med roliga aktiviteter att göra utomhus, på egen hand. Är du snabb och bokar plats kan du vara med på en sittning hos fåren, snickra en fågelholk eller följa med på familjeguidningen Vem där? och lyssna på djurljuden i skogen när mörkret faller.

24 oktober – 1 november – Skattjakt. Starta i Naturum Värmland och följ ledtrådarna i skogen – en belöning väntar. Pris 25 kronor.

24 oktober – 1 november – Tipspromenad för hela familjen. Start vid Naturum Värmland, klockan 11–17. Pris 5 kronor.

Läs mer

KARLSTAD

Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens - Höstlovserbjudande för familjen

Packa in familjen i bilen och res till Värmland och Karlstad under höstlovet. Upplev allt vad Karlstad har att erbjuda. Checka in på hotellet, övernatta i ett familjerum och ät en god frukost på morgonen innan det är dags för nya äventyr. Kanske mer shopping eller museibesök? Pris 925 kr per natt i familjerum för 2 vuxna och 2 barn under 12 år.

Läs mer

KARLSTAD

Halloween på Bomstadbaden

Under höstlovsveckan (24-31 oktober kommer vi att ha en halloween-vecka med tipspromenad och pyssel för din familj. Inga ledarledda aktiviteter och vi corona-anpassar utrymmet med begränsat antal deltagar. Framför allt vill vi ge er förutsättningarna till tid att umgås och njuta med nära och kära i en naturnära miljö!

Läs mer

KARLSTAD

Gissa grejen på Brigadmuseum

I Brigadmuseums gömmor finns massor av spännande och märkliga prylar. Till höstlovet har vi plockat fram några extra kluriga föremål till dig. Gissa vad de användes till och tävla om ett presentkort. Fri entré för barn och unga upp till 20 år. Ord. pris 80 kr (60 kr för pensionärer och studerande).

Brigadmuseum är upplevelsemuseet för alla. Här får du klämma, känna och klättra. Utställningen är till för att utforskas med alla dina sinnen. Passa på att krypa in i militärtältet eller att hoppa upp i militärjeepen för en låtsasåktur. Med andra ord, barnfamiljer brukar ha roligt på Brigadmuseum.

Läs mer

KARLSTAD

Konstjakt på Värmlands museum

På Värmlands museum kan du ta del av aktuella och intressanta utställningar, museibutik, café och restaurang Matbruket. Utanför, på Sandgrundsudden kan man promenera och i Museiparken hittar du en lekpark som erbjuder både klätterställningar och linbana.

Gå en konstjakt på Värmlands museum; leta efter de djur som gömmer sig i konstverken och pricka av dem på en skattkarta. Hittar du alla får du en liten present! Konstjakten kan genomföras under museets öppettider, onsdag–söndag klockan 11–16. Fri entré för barn och unga upp till 25 år.

Läs mer

KARLSTAD

Leka, träna eller njuta? - Sundstabadet

För dig som vill träna finns tre bassänger och du som vill njuta kan ta ett besöx i relaxavdelningen.

Läs mer

KARLSTAD

VildaParken i Väse – en aktivitetspark för hela familjen

VildaParken ligger i skogen intill Väse, cirka 20 minuters bilfärd från Karlstad. Parken är en spontanidrottsplats som är öppen dygnet runt, året om med fri entré. Gillar du att klättra är låghöjdsbanan en rolig utmaning. Den har tolv plattformar byggda runt träd, 1–2 meter över marken. Mellan plattformarna tar du dig genom att klättra, balansera och åka med zipline. Här finns bland annat en skatepark med bowl och street/flowsektion med rail och curb på cirka 750 kvadratmeter åkyta. Tar du med dig egen cykel finns en 350 meter lång mountainbikebana i två slingor och en BMX-bana/pumptrack.

Läs mer

HAGFORS

Höstligt hästäventyr hos Our Little Farm

28 och 31 oktober kl. 11.00-14.00 är det barnaktivitetsdagar med roliga aktiviteter som att kasta hästsko och lasso, fiskedamm, sköta minihästar, hoppa hoppsäck m.m. Sek 350,- per barn, Sek 200, - per vuxen inkl fika (vi steker pannkakor i tipin).
Prärivagnstur inkl. grillning (+- 3 timme ) : Sek 450,- per barn, Sek 550,- per vuxen.

Du kan även boka 2 dagarstur med hela familjen/vänner, vi sova 1 natt ute i skogen i tipi tält!

Övriga aktiviteter:

Nybörjartur / Erfarna ryttare : 1,5 timmar: Sek 350, - 
Nybörjartur / Erfarna ryttare: 2,5 timmar: Sek 550, - 
Solnedgångstur 3 timmar ( Erfarna ryttare ): Sek 650, - 
Roundpen lektion (Nybörjare/erfarna ryttare) : 1 timme : Sek 350, - 
Dagstur ( Erfarna ryttare ): Sek 950, -

Läs mer 

GRUMS

Ljus och Kultur i Borgvik

Välkomna till ett Covid19-anpassat genomförande av Ljus och Kultur där du kan ta del av ett vackert upplyst Borgvik från fredagen den 23 oktober till och med söndagen den 1 november. Det vill säga tio hela kvällar under höstlovet! Öppet mellan ca 18 – 21. Ta del av en fantastisk ljuspromenad, dramatiserade guidningar, live musik-spelningar i Kungskvarnen och i kyrkan, konstutställningar mm.

Årets ljuspromenad har fri entre och till de övriga programpunkterna under veckan kommer man att kunna köpa/reservera biljetter till var och en av dem. På det sättet kan det godkända maxantalet säkerställas

Kungskvarnen erbjuder en specialmeny och Sliperiet öppnar upp matsalen under Ljus och Kultur; läs mer och boka här.

Läs mer 

KRISTINEHAMN

Aktiviteter för barn och unga på Kristinehamns historiska museeum

Rysligt halloweenpyssel - skapa läskiga spökfigurer. Tisdag 27 oktober kl. 13.00-16.00.

Designa en ljuslykta med rysliga siluetter, skapa en gastkramande nyckelring eller sy din egna spök- eller pumpa-kudde tillsammans med Rebecca Nilsson från RN Hobby. För dig som är 8-12 år. Kursen har 10 platser. Aktiviteten är gratis men måste föranmälas senast den 23/10 till infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 03, 0550-882 00. 

KATJA OF SWEDEN  - Se en av Sveriges främsta modeskapare genom tiderna på Kristinehamns konstmuseum.

Läs mer 

KRISTINEHAMN

Höstlov med Halloweentema i Konstasken - Kristinehamns konstmuseum

Tisdag 27 oktober – söndag1november (med undantag för workshop med Hilma Nordén, se nedan) Kom och pyssla i vår skaparverkstad, Konstasken är öppen samma tider som museet. Allt är gratis och du får gärna ta med dina alster hem. Här kan du måla och skapa fritt. Varmt välkommen!

Textiltryck, mönster och måleri med Hilma Nordén
Onsdag 28 och torsdag 29 oktober, kostnadsfritt. 10.00-15.00. För åldrarna 10-15 år. Lär dig att rita mönster, trycka textiltryck och måla på tyg. Årets ungdomsstipendiat Hilma Nordén ger oss sina bästa tips om hur man tecknar upprepade mönster och klipper schabloner. Ta gärna med ett eget plagg som du vill göra om. Gör något nytt av något gammalt eller varför inte ge lite extra kärlek till favoritjackan? Det finns även möjlighet att designa sin egen tygväska. Aktiviteten är gratis men du måste föranmäla dig senast den 26 oktober konstmuseet, infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 03, 0550-882 00. Ta med egen lunch eller ät i restaurangen. Vi bjuder på fika med frukt. Observera att det är en sammanhängande kurs på två dagar. Först till kvarn!

Kristinehamns historiska museum har Barnutställning Bok&Lek där barnen får leka i kända barnboksmiljöer, läsa och upptäcka mer om barnböckernas värld. Järnet födde staden är en permanent utställning om Kristinehamns historia som du hittar på museets övervåning. Utställningen tar sitt avstamp i berättelsen om hur och varför Kristinehamn blev en stad.

Läs mer 

ARVIKA

Arvika Fordonsmuseum

Arvika Fordnsmuseum håller öppet alla dagar och hälsar ung som gammal välkommen att uppleva en Under ett och samma tak har vi samlat Arvika Fordonsmuseum, Club MC-Veteranerna och Thermiamuseet. Ett besök ger dig en rolig och nostalgisk resa. Entré: Vuxen 80 kr. Ungdomar 12-17 år 60 kr. Barn upp till 11 år gratis. Grupper om minst 10 personer 60 kr per person.

Läs mer 

TORSBY

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Höstfys, -mys eller -rys, vad vill du göra under höstlovet? I Torsby kan hela familjen vara aktiva. Välj på att åka längdskidor, skridskor, cykla, leka i äventyrsbadet och samtidigt vila upp er av ett lugn som finns i den värmländska miljön.

Skidåkning i skidtunneln
Upplev vintern och få ett aktivt höstlov med att åka skidor med hela familjen i skidtunneln. Onsdagen den 28 oktober är det dessutom gratis för barn och ungdomar att åka skidor mellan kl. 16.00-20.00.

Prova på Paket
I Prova på paketet ingår en timmes skidåkning med komplett skidutrustning (skidor, stavar och pjäxor).

Cykla i Torsby Bike Park eller på våra cykelleder
Torsby Bike Park är till för alla med äventyrslust där det gäller att få fart genom att pumpa sig fram. Det är kul för både små som stora.
Vi har även cykelleder som passar konditionsfreaket och motionsåkaren.

Skridskoåkning
Åka skridskor är en rolig aktivitet för hela familjen och något som absolut de flesta barn tycker är spännande! Skridskobanan har extraöppet under höstlovet vecka 44. Måndag-söndag kl. 13.00-18.00 Fri skridskoåkning för barn och ungdomar.

Halloweendisco på skridskobanan
Rocka loss på skridskobanan till vårt Halloweendisco fredagen den 31 oktober! Kombinationen med att klä ut sig och åka skridskor i ett häftigt discoljus och till poppig musik är grymt kul! Vi leker lekar, spökar oss och flossar på skidtunnelns skridskobana.

Spela Discgolf/frisbeegolf
På sportcentret finns en frisbeegolfpark, eller discgolfbana som det även kallas. Banan har 9 hål och passar både nybörjare som tävlingsaktiv. Vill du prova finns det discar att hyra i receptionen.

Tidig på snö - Paketerbjudande
Vi har vi fina erbjudande på övernattning med spårkort. Bo och åk skidor från 390 kr/pers/natt.

Läs mer på skidtunnel.se/tidigpåsnö

Ring och boka skidturustning till receptionen på 0560-27000 eller maila till info@skidtunnel.se.

Läs mer  

TORSBY

Valbergsängen Sporthotell

Gör höstlovet till ett riktigt sportlov! Under vecka 44 bjuder vi Valbergsängen alla barn o ungdomar upp till 15 år på gratis boende i sällskap med målsman. Gäller boende på vandrarhem, söndag - torsdag 25:e - 29:e okt. Vandra, cykla testa ett prova på paket i skidtunneln eller kanske ett besök på Torsbybadet.
För info och bokning ring 0560-136 30.
Välkomna till Torsby.

Läs mer  

TORSBY

Torsbybadet

I Torsbybadet är det alltid 30 grader i vattnet och här trivs hela familjen. En aktivitet som passar utmärkt i kombination med ett skidpass.

Läs mer  

KARLSKOGA

Boda Borg

En helt unik upplevelse! Boda Borg är Questar, nervkittlande utmaningar som du och ditt lag skall klara er igenom. Spänningen stiger för varje sekund då ni ger er ut på okänd mark. I lag om 3 till 5 personer hjälps ni åt att ta er fram från utmaning till utmaning. I en Quest finns det mellan 2 och 5 spännande utmaningar.

https://youtu.be/mV3lrS5Pi3I 

Under höstlovet är du välkommen till Boda Booooo... Då förändras spelplanen från Äventyrshus till den övergivna cirkusen.

Nytt för 2020: Under rådande omständigheter släpper vi bara hälften så många platser per pass. Lika häftigt och lika spännande som vanligt men hälften så många gäster. Säkra din plats redan nu! Dagarna är indelade i tre pass: 09-13, 14-18 samt 19-22.

För de lättskrämda rekommenderas förmiddagspasset. Då stöter ni inte på några läskigheter inne i Questarna.

Läs mer

EDA

I Eda finns många akiviteter att ta sig an under höstloven:

Höstlov i Säffle

Pippi 75 år!

Välkommen och fira Pippi på med jubileumsutställning för hela familjen, handla sockerdricka och pippibakelser i Pippikiosken, gå på sagostunder, se film med mera på Medborgarhuset, Saga bio och Säffle bibliotek. 

Läs mer

Säffles simhall

Säffle simhall har något för alla - oavsett vad du kommer för att göra. Motionsträna i 50-metersbassängen och njut sedan i relaxen. Eller varför inte ta ett dopp i den härliga varmpoolen? Självklart finns även utrymme för bus och lek. Här finns; barnbassäng med vattensprutande figurer, rutschbana och en liten grotta; relaxavdelning med varmpool och multibassäng. Simhallen ligger centralt i Säffle nära till motionsspår och bowlinghall bland annat.

Läs mer

Cykla i Säffle

Ha ett mål, eller bara låt vägen leda dig fram in i de djupa trolska skogarna. Här och var glimtar det till i stillsamma tjärnar och större sjöar. Landskapet öppnar upp sig och du kommer in i små “bullerby-byar” längs din utvalda väg. Du väljer, det finns både vilsamma, rogivande eller vilda och tuffa cykelleder.

Läs mer

MTB- spår i Säffle

Vill du cykla mountainbike finns det flera leder att välja på:  MTB-spåret Duse Udde 8,3 km, MTB Tegner 8,6 km och 1,5 km.

Läs mer

Vandra. Led med lek, lär och klura på Duse Udde

Ta med hela familjen och gå på spännande tipspromenad. Längs vandringsleden kommer du hitta kluriga frågor, lek-, lärande-, pyssel & knåp- skyltar. Vem har ätit på kotten? Vilken fisk blir störst? Och vad äter egentligen älgen, kottar? Välkommen till en rolig och lärande vandring. 

Läs mer

Vandra i Säffle

Vandra i orörd, rofylld och vacker natur, längs tjärn och sjöar eller till unika platser som Stoneguldgruvan. Det finns många spännande och utmanande vandringsleder att välja mellan.

Läs mer

SÄFFLE

Wiksfors Bruk, Långserud

Gör ett besök på Wiksfors Bruk. Shoppa närproducerat; både sylt saft, mat och bruksföremål, antikt, inredningsdetaljer och även lite kläder. Ät och fika gott, se träskulpturer, klättra och lek på skulpturlekplatsen. Här hittar du; 

  • Wiksfors bruksbutik - närproducerat och bruksföremål. 
  • Balder Design – skandinavisk design och antikviteter.
  • Bruket Interiör – interiör allt till hemmet.
  • Wiksforsmagazinet – våfflor -matiga & söta, interiör och kläder. 
  • Wedbränt –  vedugnsbakade pizzor. Öppet lördagar och söndagar. Notera; under älgjakten är pizzerian stängd. 
  • Träbildhuggare Lotta Boholm Wall - se de fantastiska bild-pelarna som växer fram. Boka visning.


För öppettider hos all aktörer på Wiksfors Bruk se webb https://wiksforsbruk.se/

Konstutställning - Jansson & Hedell

Bildkonst, målningar av Peter Jansson & Per-Erik Hedell, Karlstad visas på Kulturhuset Silvénska.
Peter Jansson tecknar, målar i akvarell, blyerts och pastell, vanliga motiv är djur, natur, människor och stadsmiljöer. Per – Erik Hedell målar i olja, gouache, akryl, kol och akvarell. Han hämtar sina motiv och inspiration i naturen under alla årstider. Visas 16 oktober – 25 oktober

Läs mer

Fotoutställning på Wiksforsmagazinet, Långserud

Fotograf Sven Gerdin visar sina vackra foton i Wiksforsmagazinet. Fotografier i olika format, motiv och tekniker, alla med naturtema. Alla bilder från den östra delen av Kila, nära Långserud. 8 oktober - 31 oktober 

Läs mer

Shopping i Värmland

Butiker och köpcentrum har öppet som vanligt under höstloven. I centrala Karlstad hittar du Mitt i City och i utkanten av staden finns det stora köpcentret Bergvik. Du hittar också tre köpcenter nära norska gränsen; Långflons köpcentrum, Charlottenbergs Shoppingcenter och Töcksfors Shoppingcenter.

Nej