Västra Ämterviks Bryggeri AB

Välkommen till Västra Ämterviks Bryggeri ett hantverks bryggeri i Fryksdalen hjärtat av Värmland!
I hjärtat av Värmland ligger Fryksdalen, en djup sprickdal i landskapet. Och så är kanske livet, en reva i allt det vackra. Inne i Sunne, ett stenkast från Fryken ligger bryggeriet i ett gammalt storkök från 1940-talet. Detaljer och kylrum är intakta och de gedigna dörrarna kan mäta sig med bankvalv. Under 2014 renoverade vi lokalen och bytte ut ånggrytorna och diskrum mot bryggverk och jästankar.

Vårt bryggverk är en ombyggd 1250 liters Wedholms mjölktank med eluppvärmning genom värmemattor. Mattorna som sitter på innertankens yttersida ger en skonsam uppvärmning som behåller råvarornas smaker utan att bränna eller försockra vörten. Jäsningen sker i öppna jäskarl och lagringen i kylrum i slutna lagertankar. Här kolsyrar vi ölen under mognadstiden och tappar den sedan manuellt innan leveransen ut i Sunne, Värmland och världen. Kapaciteten är liten och vi tar hantverket på största allvar, så varje del av bryggprocessen sker med hjälp av syn, smak, doft, hörsel och känsel. Ingen automation - bara ren vilja, tid och kraft.

Besöksgrupper är välkomna året om men på grund av tillstånden måste de förbokas. Guidningar och provsmakningar är möjliga och även matservering i samarbete med Saffran&Vitlök och Kulinarika.
INFO
Plats
Arrangör
VÄSTRA ÄMTERVIKS BRYGGERI AB
Zandergatan 1
686 31 Sunne
info@vastraamterviksbryggeri.se
Namn
Västra ämterviks bryggeri AB
Adress
Kommun: Sunne
Tillbaka
Besök hemsida
Aktiviteter
Grupper
Lokalproducerat
Mat och Dryck
Föreläsning