Värmlandsgården - Kanot/Kajak flerdagsturer

Hagfors
Upplev den värmländska naturen längs våra vackra vattendrag med kanot eller båt från Värmlandsgården!
Värmlandsgården erbjuder flera intressanta kanotturer. De är mellan 80 och 150 km långa och går på de slingrande vattenvägarna genom ett omfattande vattensystem med älvar och hundratals sjöar. Systemet sträcker sig ända från gränsen till Dalarna i norr och 50 km söderut mot Filipstadstrakten. De varierade sjöarna och de smala, idylliska älvarna ger en fin omväxling under turerna. Samtidigt har vildmarken längs turerna ett rikt djurliv, så paddlar du lugnt och inte pratar för högt får du många tillfällen att se både älg och bäver. Start av kanotturer är möjligt varje dag.

Bokning, reservation eller fråga? Kontakta oss.

1. Stora Bergslagsturen (10-14 dagar)
Denna kanottur är vårt längsta, ca. 150 km lång, och går genom ett stort sammanhängande vattensystem vid gränsen mellan Värmland och Dalarna. Turen lämpar sig för två veckors paddling, men går att genomföra på kortare tid. Här finns både hårda och lätta partier som ger en heltäckande naturupplevelse.
Stora Bergslagsturen utgår från Värmlandsgården och slutar i västra Sundsjön, ca 10 km från startpunkten.

2. Norra Bergslagsturen (6-7 dagar)
Norra Bergslagsturen börjar i Värmlandsgården och slutar i Västra Sundsjön och går genom ett stort sammanhängande vattensystem vid gränsen mellan Värmland och Dalarna.
Här finns både hårda och lätta partier som ger en heltäckande naturupplevelse.
Precis som Stora Bergslagsturen är den lite mer arbetsam än våra andra kanotturer.

3. Södra Bergslagsturen (6-7 dagar)
Detta är en vacker kanottur som bjuder på smala vatten och idyllisk natur. Du följer de små sjöarna till Rämmen och går därefter in i Svartälven, som sakta slingrar sig fram.
Turen är ca.98 km lång och lämpar sig så väl nybörjare som erfarna paddlare.

4. Svartälvsturen (5-7 dagar)
Svartälven är den perfekta familjeturen som följer åar och små, lugna älvar. Den sträcker sig från Tyfors i Dalarna, söderut på den vackra Svartälven mot Lesjöfors och vidare mot slutpunkten i västra Sundsjön.
Det brukar ta en vecka att paddla de ca. 85 kilometrarna, men då finns det gott om tid till att bada, fiska och gå på din egen älgsafari.

5. Knon-Tur (3-5 dagar)
Kortare tur upp till 5 dagar med början och slut vid Värmlandsgården. Här kan du själv bestämma längden på din tur.

Alla våra turer inkluderar:
Kanot, kanotvagn, paddlar, flytvästar, en vattentät tunna per kanot, spade och sopsäck, svamp, turbeskrivning och transport.
I priset ingår kartor och fiskekort, dessa kan köpas hos oss.
Det finns möjlighet att övernatta i tält eller stuga före och efter kanotturen.
INFO
Plats
Namn
Värmlandsgården
Adress
Upplund Värmlandsgården
1
683 91 Hagfors
Kommun: Hagfors
Bosse Östman
Beskrivning
Värmlandsgården ligger mitt i hjärtat av det natursköna och kulturrika Värmland, 18 km öster om Hagfors. Omgivet av ändlösa skogar och vidsträckta vatten har Värmlandsgården ett perfekt utgångsläge som vildmarkscenter.
Tillbaka
Besök hemsida
Äventyr
Kanot
Natur
Kajak

Priser

Pristyp: Svartälvsturen
Pris: 2600 kr
Beskrivning:
Inkluderar kanot, kanotvagn, paddlar, flytvästar, en vattentät tunna per kanot, spade och sopsäck, svamp, turbeskrivning. Transport till startpunkt 09.30 och från slutpunkt 16.00.
Pristyp: Södra Bergslagsturen
Pris: 2600 kr
Beskrivning:
Inkluderar kanot, kanotvagn, paddlar, flytvästar, en vattentät tunna per kanot, spade och sopsäck, svamp, turbeskrivning. Transport till startpunkt 09.30 och från slutpunkt 16.00.
Pristyp: Norra Bergslagsturen
Pris: 2600 kr
Beskrivning:
Inkluderar kanot, kanotvagn, paddlar, flytvästar, en vattentät tunna per kanot, spade och sopsäck, svamp, turbeskrivning. Transport från slutpunkt 16.00.
Pristyp: Stora Bergslagsturen
Pris: 3300 kr
Beskrivning:
Inkluderar kanot, kanotvagn, paddlar, flytvästar, en vattentät tunna per kanot, spade och sopsäck, svamp, turbeskrivning. Transport från slutpunkt 16.00.
Pristyp: Knon-Tur
Pris: 300 kr
Beskrivning:
300 SEK/dag Inkluderar kanot, kanotvagn, paddlar, flytvästar, en vattentät tunna per kanot, spade och sopsäck, svamp, turbeskrivning.
Pristyp: Sundsjön-Tur
Pris: 1500 kr
Beskrivning:
Inkluderar kanot, kanotvagn, paddlar, flytvästar, en vattentät tunna per kanot, spade och sopsäck, svamp, turbeskrivning och transport om det behövs.