Värmlands Museum

Karlstad
Den 1 juli öppnas dörrarna till museet på Sandgrundsudden i Karlstad igen, med vissa försiktighetsåtgärder och ett anpassat utbud.
Den 1 juli öppnas dörrarna till Värmlands Museum på Sandgrundsudden i Karlstad igen, med vissa försiktighetsåtgärder och ett anpassat utbud. De erbjuder fortsatt museiupplevelser digitalt för dig som väljer att besöka museet utomhus. Museetss filialer i Filipstad, Torsby och Säffle öppnar 15 juli.

Värmlands Museum, Sandgrundsudden Karlstad
1 juli – 31 augusti 2020
onsdag-söndag, kl. 11-16

von Echstedtska gården, Kila
15 juli – 31 augusti 2020
onsdag–söndag kl 11-16

Långban gruv och kulturby
15 juli – 31 augusti 2020
onsdag–söndag kl 11-16

Torsby Finnskogscentrum
15 juli – 31 augusti 2020
onsdag–söndag kl 11-16

Fri entré gäller på alla våra besöksmål t.o.m. 31 augusti.

Vid Klarälvens strand mitt på Sandgrundsudden ligger Värmlands Museum. Varje år visas ett femtontal olika utställningar med konst, kulturhistoria och foto av hög internationell klass.

Museet är inrymt i två byggnader där den äldsta byggdes 1929, ritad av Cyrillus Johansson. Den nyare museibyggnaden blev klar 1998 och förbinds med den gamla genom en glasad gång. Arkitekten bakom den nya röda sjuhörniga byggnaden är Carl Nyrén. Sandgrundsudden är dessutom ett fantastiskt utflyktsmål i sig med museiparkens stora grönytor, en härlig lekplats, Stadsbiblioteket och två museer på promenadavstånd.

Nyöppning på Värmlands Museum
Den 1 juni 2019 öppnade Värmlands Museum igen efter en omfattande ombyggnad. Museets besökare kan nu njuta av helt nya utställningar, skaparverkstad, barnutställning, framtidslabb, butik, hörsal, restaurang och café.

10 000 år av värmländsk historia
Värmlandsliv är en utställning om människors liv i landskapet under 10 000 år. Med utgångspunkt i dagens Värmland rör vi oss genom historien. Vi berättar om människor som levt under olika tider och med olika förutsättningar. I utställningen visas föremål, fotografier och konstverk ur Värmlands Museums samling. Många av dem har aldrig visats tidigare. Här finns svärd från medeltiden, stenåldersyxor, utsökt hantverk från 1700-talet och mycket, mycket mer.

Låt barnen fantisera fritt i nya lekutställningen
I det nya lekrummet kan du träffa på Inger och Lasse Sandbergs många figurer och berättelser. Baka tårta med Lilla Anna, se när Pulvret fixar fisk, besök slottet Gomorronsol med Spöket Laban och kika in i Långa farbrorns hatt. Både barn och vuxna får dessutom plats i Tummens mysiga läshörna.

Matupplevelser och presentshop
Eftersom mat också är en del av kulturen finns restaurangen Matbruket i den nybyggda restaurangdelen när du blir sugen på något att äta. Där kan du lätt slinka in på alltifrån en slät kopp kaffe till en spännande festmåltid. I den mycket omtyckta museibutiken hittar du bland annat värmländskt konsthantverk, böcker, roliga prylar och mycket kul för barnen.
Öppettider
INFO
Plats
För aktuella öppettider, se: https://varmlandsmuseum.se/besok-oss/oppettider/
Arrangör
Värmlands Museum
Sandgrundsudden
652 24 KARLSTAD
museet@varmlandsmuseum.se
Namn
Sandgrundsudden
Adress
Västra Torggatan
31
652 24 Karlstad
Kommun: Karlstad
Tillbaka
Besök hemsida
Historia
Hus & kulturmiljöer
Museum
Vänern
Unionsleden

Priser

Pris: 100 kr
Beskrivning:
Vuxen 100 kr. Barn och unga under 25 år gratis. Årskort 300 kr (gäller i 12 mån).