Vandra på Lurö - ön mitt i Vänern

Säffle
Lurö är en fantastisk oas i Säffle kommun. På Lurö vandrar du längs klippor med panoramavy över Vänern och på stigar bland lummiga träd.
På Lurö finns nästan två mil utprickad vandringsled om man räknar samman alla stigar och gamla körvägar. Än idag syns spåren av Lurös rika historia i landskapet. Ruinkullar efter klosterkyrkan och tegelbruksugnar, odlingsrösen och nätbodar, ängar och ett litet skolhus finns kvar som avtryck från den tid Lurö var ett centrum i Vänerland. Från fornborgen har man en vidunderlig utsikt över Luröarkipelagen, vid Stånguddens fyr syns Kinnekulle. Häfte med information och karta över vandringslederna finns att köpa på Säffle turistbyrå. Reguljära båtturer under sommaren med start efter midsommar fram till slutet av augusti. Utgångspunkt för vandring beror på avstigningsplats.
Öppettider
INFO
Plats
När du vill, om du har egen båt, annars efter bokning av båttur. Reguljära turer sommartid.
Arrangör
Säffle turistbyrå
Brovillan, Kanalområdet
661 80 Säffle
tourist@saffle.se
Namn
Lurö - mitt i Vänern
Adress
Lurö
661 91 Säffle
Kommun: Säffle
Agnetha Möller Carlsson
Beskrivning
Ön Lurö ligger mitt i Vänern. Avskild och lugn plats med bra boendemöjligheter. Avslappnande lättare vandring med många sevärdheter och härlig natur.
Vägbeskrivning
Från Säffle centrum kör mot Ekenäs. Till Lurö skärgård tar du dig med egen båt eller båtturer med start på Midsommardagen
Tillbaka
Besök hemsida
Natur
Vandra
Vänern