Vandra på Ekenäs- Åkershusleden och Ladholmen

Säffle
Vandra vid Vänerns strand på Värmlandsnäs. Lederna bjuder på panoramavy över Vänern. Lättare vandring som lämpar sig för hela familjen.
På sydspetsen av Värmlandsnäs finns det fyra olika leder: Den första leden börjar vid Ekenäs Gästhamn och är ca 1 km lång. Leden går ut till Ladholmens sydspets och här erbjuds panoramavy utöver Vänern. Här finns ett vindskydd med iordningsställd grillplats. Denna del av leden är dessutom handikappanpassad.

Den andra leden, Åkershusleden, viker av vägen efter cirka 500 m och går runt Ladholmen. Från denna led finns en avstickare till Ladholmens finaste utsiktpunkt, en unik udde mitt ute i Vänern. Du kan här njuta av en storslagen vy över Vänern, Lurö skärgård, nationalparken Djurö i öster och Kinnekulle i syd. Leden är ca 2 km och slutar vid Åkershus badplats, områdets bästa badplats.

Här, vid Åkershus badplats, börjar den tredje leden som är ca 1,3 km och sträcker sig upp till Vitsand. Viken vid Vitsand erbjuder en vacker vy över Vänern. Här finns också vindskydd och iordningställd grillplats.

Från parkeringen vid Åkershus kan man även gå en kortare led direkt till Ekenäs gästhamn. Denna led är ca.1 km lång och går längs med åkern. Leden är ett trevligt alternativ att gå för badsugna som inte vill gå på vägen eller för de som bara vill gå en kortare sväng. Kartmaterial: Informationsblad över lederna, se bifogat dokument. Säffle kommunkarta, gratis. Lantmäteriets terrängkartor som finns att köpa på Säffle Turistbyrå
Öppettider
INFO
Plats
Året runt. Vandringsleden snöröjs eller sandas inte under vintertid.
Namn
Ekenäs, Värmlandsnäs
Adress
Ekenäs, Värmlandsnäs
661 91 Säffle
Kommun: Säffle
Therese Tingberg
Beskrivning
Ekenäs på Värmlandsnäs är ett attraktivt besöksmål. Här finns vandringsleder, gästhamn, restaurang med mera. Avgångshamn för reguljära båtturer och charterturer till Vänerns öar och skärgårdar.
Vägbeskrivning
Från Säffle centrum följ skyltning mot Ekenäs
Tillbaka
Besök hemsida
Aktiviteter
Familj
Natur
Skärgård
Turistbyrån tipsar
Vandra
Vänern