Vandra i Ulvfjället Naturreservat

Långserud
Ulvfjället är en av Säffle kommuns högsta punkter mellan 190 och 307 meter över havet

Reservatsområdet ligger på en av Säffle kommuns högsta punkter, med sluttningar åt alla håll. Området ligger mellan 190 och 307 meter över havet. Utsikt från det öppna området högst upp på Ulvfjället. Naturreservatet består av äldre barrskog med bitvis högt inslag av lövträd. Reservatet innehåller också ungskogar med spridda gamla aspar, björkar och tallar som lämnats vid avverkning. Naturvärdena utgörs av skogsmiljön där vissa delar under lång tid stått opåverkade av människan. Reservatet bildades för att bevara en naturskog med dess flora och fauna, med inslag av sällsynta och hotade arter.

Vägbom är öppen för reservatsbesökare från 15 maj till 15 september. Tänk på att inte åka in om bommen är öppen före eller efter dessa datum, det kan vara skogsarbetare eller älgjakt i skogarna runt reservatet som när de lämnar stänger bommen så du inte tar dig ut med bilen. I närheten av Elofsbyn lägergård och vandrarhem finns en översiktskarta över vandringslederna i området inklusive naturreservat.
Information, karta och vägbeskrivning

Öppettider
INFO
Plats
Vägbom öppen för besökare till reservatet 15 maj till 15 september.
Arrangör
Länsstyrelsen Värmland Säffle
Våxnäsgatan 5
651 86 Karlstad
varmland@lansstyrelsen.se
Namn
Elofsbyn, Lönnskog
Adress
Elofsbyn
Lönnskog
661 96 Långserud
Kommun: Säffle
Beskrivning
Välkommen till ett boende mitt i naturen. Elofsbyn lägergård och vandrarhem ligger i Lönnskog, Långserud. Här finns utgångspunkt för många vandringsleder i området. Från E18 avfart vid Esters café, Långserud. Följ skyltarna mot Lönnskog, ca 11 km från E18 till lägergården/vandrarhemmet.
Tillbaka
Besök hemsida
Vandringsled
Natur
Natursevärdheter