Vandra i Segoltorpshöjden Naturreservat

Långserud
En skogsbrand drog fram i området på 1860-talet och spår efter denna ses än idag i området.

Reservatet består av äldre barrskog med bitvis högt inslag av lövträd och yngre lövrika skogar. Naturvärdena utgörs av den naturskogsartade skogsmiljön, alltså äldre skogar som uppkommit genom naturlig föryngring, där vissa delar under lång tid stått opåverkade av människan. I närheten av lägergården i Elofsbyn finns översiktskarta över vandringslederna i området inklusive naturreservaten Bjursjöhöjden, Segolstorpshöjden och Ulvfjället.

Vägbom är öppen för reservatsbesökare från 15 maj till 15 september. Tänk på att inte åka in om bommen är öppen före eller efter dessa datum, det kan vara skogsarbetare eller älgjakt i skogarna runt reservatet som när de lämnar stänger bommen så du inte tar dig ut med bilen.

Information om naturreservatet och karta 

Öppettider
INFO
Plats
Vägbom öppen för besökare till reservatet 15 maj till 15 september.
Arrangör
Länsstyrelsen Värmland Säffle
Våxnäsgatan 5
651 86 Karlstad
varmland@lansstyrelsen.se
Namn
Elofsbyn, Lönnskog
Adress
Elofsbyn
Lönnskog
661 96 Långserud
Kommun: Säffle
Beskrivning
Välkommen till ett boende mitt i naturen. Elofsbyn lägergård och vandrarhem ligger i Lönnskog, Långserud. Här finns utgångspunkt för många vandringsleder i området. Från E18 avfart vid Esters café, Långserud. Följ skyltarna mot Lönnskog, ca 11 km från E18 till lägergården/vandrarhemmet.
Tillbaka
Besök hemsida
Vandringsled
Natur
Natursevärdheter