Vandra i Lönnskog - Nordtorp

Långserud
Den längsta vandringsleden som erbjuder allt från bergshöjder och stränder vid tjärnar och djupa skogar.

Vandringsleden till Nordtorp är den längsta vandringsleden i Lönnskog och erbjuder allt från bergshöjder och stränder vid tjärnar till djupa skogar, den passerar också flera kulturminnesplatser. Vandringsleden går längs sjön Fjällsjön, det finns fler sjöar och tjärn i närområdet; Södra och Norra Basterudstjärnet, och Krokvattnet. Leden som går genom Segelstorpshöjden Naturreservat startar i närheten av Elofsbyn lägergård och vandrarhem finns översiktskarta över vandringslederna i området inklusive naturreservaten Bjursjöhöjden, Segolstorpshöjden och Ulvfjället.Längd: 15 km, enkel väg. Kupering: Lätt – stark.

Vägbom är öppen för reservatsbesökare från 15 maj till 15 september. Tänk på att inte åka in om bommen är öppen före eller efter dessa datum, det kan vara skogsarbetare eller älgjakt i skogarna runt reservatet som när de lämnar stänger bommen så du inte tar dig ut med bilen. 

Det finns även en kortare vandring då man med bil tar sig till naturreservatets område. Information, vägbeskrivning och karta

Öppettider
INFO
Plats
Vägbom öppen för besökare till reservatet 15 maj till 15 september. Ingen snöröjning.
Arrangör
Länsstyrelsen Värmland Säffle
Våxnäsgatan 5
651 86 Karlstad
varmland@lansstyrelsen.se
Namn
Elofsbyn, Lönnskog
Adress
Elofsbyn
Lönnskog
661 96 Långserud
Kommun: Säffle
Beskrivning
Välkommen till ett boende mitt i naturen. Elofsbyn lägergård och vandrarhem ligger i Lönnskog, Långserud. Här finns utgångspunkt för många vandringsleder i området. Från E18 avfart vid Esters café, Långserud. Följ skyltarna mot Lönnskog, ca 11 km från E18 till lägergården/vandrarhemmet.
Tillbaka
Besök hemsida
Vandringsled
Natur
Natursevärdheter