Valfjället Skicenter

Åmotfors
Perfekt skidåkning för hela familjen! Nedfarter på upp till 1 800 meter.
I Valfjället hittar du de breda stråken för finåkaren liksom de lite smalare och knixigare som kräver mer av dig som åkare. I Valfjället är det sällan några liftköer, vilket innebär maximal tid i skidbacken! För nybörjaren finns det två barnbackar där både barn och vuxna kan åka helt gratis! Här finns skojiga figurer att susa fram emellan samt en pulkabacke en bit bort för de som inte åker skidor. Det finns även fina längdskidspår (om det finns tillräckligt med natursnö) i vacker omgivning för den som hellre vill åka på längd. Valfjället har en Funpark med flertalet hopp samt en Airbag för den som vill hoppa högt och landa mjukt, eller varför inte prova på vår populära Skicross-bana? Förvara alla tillhörigheter gratis i den mysiga värmestugan. Här kan ni njuta av matsäcken och värma er framför öppen brasa. Det finns även flertalet grillplatser runt om i anläggningen som personalen givetvis tänder åt er!
Boka boende i våra mysiga vagnar med ski in- ski out. Vi tycker det ska vara bekvämt att resa, så både sänglinne med handdukar samt slutstädning ingår - vilket gör att ni får mer tid över till skidåkning!
Öppettider
INFO
Plats
Öppnar för säsongen den 18 december 2020-2021
Arrangör
Valfjället Skicenter AB
Gryttved
670 40 Åmotfors
info@valfjallet.se
Namn
Valfjället Skicenter
Adress
Åmotfors
Kommun: Eda
Beskrivning
Valfjället Skicenter bjuder på omväxlande skidåkning för hela familjen. 5 liftar. 12 nedfarter. Fallhöjd 220 m. Längsta möjliga nedfart 1800 m. 17 km längdskidspår, 8 km elljusspår. Skiduthyrning, skidskola, camping, restaurang, värmestugor, grillplatser och stugby.
Vägbeskrivning
Skyltat från rv 61, 10 km söder om Charlottenberg.
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Alpin
Skidor
Vinteraktiviteter