Sportfiske Östra Silen

Årjäng
Sjön Östra Silen är ett sportfiskeeldorado med många olika fiskesorter.
Sjön Östra Silen är ett sportfiskeeldorado med stora exemplar av röding, öring, gullspångslax, gädda, ål och abborre men också mycket vitfisk.

Vattnet är kristallklart vilket gynnar de olika laxarterna. Sjön erbjuder arkipelagiskt fiske med stora vattenytor med djup neråt 40 meter, men också otaliga lugna vikar där sportfiske kan bedrivas oberoende av vindförhållandena. Trolling, spinnfiske och mete har goda förutsättningar att lyckas från mitten av april fram till i november.

Omgivningarna liknar Kanadas vildmark med omväxlande skog och berg. De erbjuder fyra stugor i ensamläge med fri WiFi och med tillhörande båt. Stugorna hyrs normalt ut veckovis lördag-lördag, men kan under lågsäsong hyras även andra tider.

Stugorna är byggda 2000-2012 och erbjuder god till hög standard. Varje stuga har 4- 5 bäddar, stor altan och egen båtplats med grillmöjligheter. I två stugor råder djurförbud med tanke på allergiker men i en av stugorna är familjens hund också välkommen och där finns inhägnad rastgård med hundkoja.

Till varje hus hör en bra fiskebåt, minst fyra meter lång med fyra spöhållare. Båtarna är utrustade med driftsäkra fyrtaktmotorer från 9-30 ps. Extrabåt kan hyras vid behov.

Fiskekort kan köpas direkt på plats och får information om fisket och sevärdheter i omgivningarna. Arrangören talar både engelska och tyska.
Jakt på småvilt och älg kan hyras utifrån säsong.
De erbjuder också cyklar, mountainbikes, kanot och kajak till våra gäster men även till dig som inte bor i deras stugor.
INFO
Plats
Arrangör
Namn
Sportfiske Östra Silen
Adress
Sillerud
672 95 Årjäng
Kommun: Årjäng
Vägbeskrivning
E18 österut mot Karlstad. Kör cirka 15 kilometer och ta av åt höger mot Svensbyn. Kör cirka 4 kilometer och ta av åt höger mot Liane. Kör drygt 1 kilometer, ägarna bor i andra huset på höger sida. Stugorna ligger 1 till 6 kilometer därifrån och de följer med och visar vägen.
Tillbaka
Besök hemsida
Båt
Sjönära boende
Vattenaktiviteter
Fiske