Slussa - Säffle kanal

Säffle
Tider för slussning i Säffle kanal. Din resa längs Säffle kanal tar dig genom ett historiskt kulturlandskap med fantastiska naturscener

I Säffle centrum finns Säffle kanals enda sluss och denna bit är den enda som är grävd. Kanalen är en lång vattenled på cirka 80 kilometer som sträcker sig från Säffle till Arvika, Sveriges allra innersta hamn. Du färdas genom landskapet, med en stigning på knappt en meter och ofta med närhet till båda stränderna. Det var Baltzar von Platen ledde förarbetet som förespråkade kanalens nytta i att Byälvens vattendrag kunde skapa direktförbindelse från det innersta av Värmland, ut till hela vida världen via hamnen i Göteborg, grundades bruk och blomstrande hamnlägen. Säffle kanal byggdes 1837 och dimensionerades upp för att stå färdig i sitt nuvarande utförande år 1870. Säffle kanal, som även kallas Vikingaleden, har nyttjats sedan urminnes tider. Vattenvägen har använts av vikingar och pilgrimer på väg till Olav den heliges grav i Nidaros.

 

Tider för slussning i Säffle kanal/Vikingaleden hittar du här

 

Öppettider
INFO
Plats
Se länk
Arrangör
Säffle kanal Sjöfartsverket
Kanalområdet
661 30 Säffle
sjofartsverket@sjofartsverket.se
Namn
Säffle kanal
Adress
Kanalområdet
661 30 Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
Din resa längs Säffle kanal tar dig från Vänerns öppna vatten in till Sveriges allra innersta hamn i Arvika. Du reser 80 km genom landskapet, med en stigning på knappt en meter och ofta med närhet till båda stränderna.
Vägbeskrivning
Vattenleden mellan Säffle och Arvika.
Tillbaka
Besök hemsida
Båtturer
Vikingaleden/Säffle kanal
Båt
Slussar

Priser

Pristyp: Per båt
Pris: 200 kr
Beskrivning:
Endast kortbetalning
Pristyp: Högsäsong årskort
Pris: 1000 kr
Beskrivning:
Endast kortbetalning