Skulpturen Hövding Seattles Förutsägelse

Arvika
Strax utanför Arvika finns skulpturen Hövding Seattles Förutsägelse.
Skulpturen Hövding Seattles Förutsägelse av Barbro Hedström finns vid Ingesunds Musikhögskola.

Hövding Seattle´s förutsägelse skapades inför en fredsutställning som turnerade Värmland i mitten av 80-talet och köptes in av Ingesunds Musikhögskola där den också är placerad, inne på gården. Förutsägelsen och skulpturen handlar om att "om vi överutnyttjar Moder Jord kommer hennes inre att hämnas oss".

Barbro beskriver statyn: "Med dagens situation av temperaturhöjningar, stormar och utdöende av arter, verkar det som att min skulptur hade något viktigt att påminna oss om, precis som hövdingen på sin tid, även om mänskligheten inte förstått det förrän "fem i tolv"."

Barbro Hedström är stockholmska som bodde i Värmland under 1980- och 1990-talet. Barbro levde och verkade i det gamla Skolhuset i Åmot, Brunskog (Arvika) mellan åren 1981-1995 och var ordförande i Värmlands Konstnärsförbund i fyra år under andra halvan av 80-talet. Barbro är skulptör och målare och jobbar mest i stål, granit, brons och trä.
INFO
Plats
Arrangör
Arvika Turistbyrå
Storgatan 22
671 31 Arvika
turist@arvika.se
057081790
Namn
Musikhögskolan Ingesund
Adress
Ingesundsvägen
671 91 Arvika
Kommun: Arvika
Beskrivning
Musikhögskolan Ingesund är vackert belägen vid Kyrkviken i Arvika och är en plats för många fantastiska konserter och föreställningar.
Tillbaka
Historia
Konst