Sju Slöjdare

Karlskoga
I vacker herrgårdsmiljö vid Nobelmuseet i Karlskoga samlas konsthantverkare från trakten för att visa och sälja sina alster.
Stickade och vävda produkter. Broderade tavlor och dukar. Handgjorda troll. Smycken, dockkläder och mössor. Trä, smide och luffarslöjd. Genuint hantverk.
Presenter och mycket annat.

Öppet juni-aug.
Öppettider
INFO
Plats
Tillgänglighet
juni-aug
Arrangör
Sju Slöjdare vid Nobelmuseet i Karlskoga
Björkborn
Karlskoga
058612063
Namn
Björkborns herrgård, Nobelmuseet i Karlskoga
Adress
Björkbornsvägen 10
691 33 Karlskoga
Kommun: Karlskoga
Beskrivning
Nobelmuseet i Karlskoga är ett museum över uppfinnaren, företagaren, donatorn och instiftaren av Nobelprisen Alfred Nobel. Här i Karlskoga, på Björkborns herrgård, bodde Alfred Nobel under sommarperioderna de sista åren av sitt liv. Han hade då köpt AB Bofors Gullspång och fick Björkborns herrgård med i köpet. Han valde att bo på Björkborn under sina vistelser i Sverige. Alfred Nobel lät bygga ett laboratorium i närheten av herrgården där krutexperiment och försök med konstgjort gummi gjordes. Laboratoriet finns kvar och är idag en utställning om Nobels experimentverksamhet och företagande. Herrgården visar utställningar om människan Alfred Nobel. Museiverksamheten i Karlskoga startades på 1970-talet med sommarutställningar om Alfred Nobel. 1982 grundades Stiftelsen Alfred Nobels Björkborn med museinamnet Nobelmuseet i Karlskoga. Idag utgörs stiftarna av Nobelstiftelsen, Karlskoga kommun, SAAB Dynamics AB och Akzo Nobel AB. Ordförande är landshövdingen i Örebro län.
Vägbeskrivning
Följ skyltning från E18 till Nobelmuseet.
Tillbaka
Boka här
Alfred Nobel
Hantverk & Slöjd
Konst