Rådastrands Camping-Kanotturer

Råda
Rådastrands Camping erbjuder flera olika kanotturer
Våra kanotturer är speciellt gjorda för naturälskare och låter er paddla till de vackraste platserna av Sverige. Vi har 6 olika dag-/ flerdagsturer.
Lust att bara paddla i några timmar, då är vår Norra Skoga rutt kanske något för er. Vill ni ha lite mer utmaning? Troligtvis passar en utav våra längre och flerdagsturer bättre för er.

Flerdagsturen är från 2 till 5 dagar. De längre dagsturerna är åtminstone 4 timmar.

Norra Skoga - 6 km
Under denna rutt paddlar ni genom en vacker avlägsen del av naturen över en utav de vackraste älvar från Sverige. Kanske ser ni en bäver, fiskgjuse eller till och med en älg! Går att rekommendera till nybörjare, samtidigt som det funkar även för de mer erfarna.

Hole - 14 km
En liten älv formar början utav denna rutt. Under de senaste åren har man regelbundet sett älgar komma till älvkanten för att dricka eller till och med bada. Efter denna älv fortsätter ni utefter sjökanten med en stor utsikt över de kringliggande bergen. Norra Skoga turen som är beskriven här ovanför formar den sista delen utav denna rutt. På grund av längden är turen inte lämplig för allt för unga barn.

Klarälven Ekshärad - 16 km
Denna rutt leder dig över den längsta älven i Sverige. Med sitt klara vatten gör Klarälven (klar älv) skäl för sitt namn. Det handlar om en relativ stor “godmodig” strömmande älv som gör den lämpligt för ung såväl som gammal. På grund av längden är turen inte lämplig för allt för unga barn.

Knon - 1-2-dagars
Denna 12 kilometer stora sjön är med sina oberäkneliga former och med sina många öar lämplig för äventyrare som vill njuta av den svenska naturen. Fri camping är möjligt längs sjökanten eller på en av de många obebodda öarna. Längden av denna rutt går att dela in själv och det gör denna rutt lämplig för flerdagsturer med yngre barn.

Grässjön - 22 km
Denna rutt leder er över 3 sjöar i omgivningen av Hagfors och ger er en vacker utsikt över naturen. Fri camping är även möjligt vid kanterna eller en utav de obebodda öarna. På grund av denna längden råder vi er om att göra detta till en flerdagstur, men för våra “diehards” går den även att göra turen på en dag.

Sysslebäck - 108 km
För er som vill åka ut med en kanot på riktigt erbjuder vi denna “klassiker” som går över Klarälven och börjar vid Sysslebäck. Denna älv slingrar sig från Sysslebäck i norr och söderöver. Klarälvens naturliga väg gör att man träffar på många sandbankar och öar. Med en kanadensisk kanot är dessa hindrar relativt enkelt att paddla igenom utan att behöva gå ut ur kanoten. Längden tillämpar sig bäst för en fem till sjudagars rutt. Bristen av stora vattenströmmar gör det lämpligt för nybörjarna eller mer erfarna kanotister. På grund av längden är turen inte lämplig för allt för unga barn.

Vad får ni utav oss? Vad ingår i priset?

Dagturer:
* kanot
* 2 paddlar/kanot
* tunna
* simvästar

Flerdagsturer:
* kanot
* 2 paddlar/kanot + reservpaddel
* tunna
* simvästar
* vattentät väska

Du kan boka extra (måste bokas i förväg):
* tält
* stormkök
* matta/mattor
* utomhusmåltider
INFO
Plats
Tillgänglighet
Arrangör
Rådastrands Camping
Rådastrand
683 93 Råda
info@radastrand.com
Namn
Rådastrands Camping
Adress
Rådastrands Camping
683 93 Råda
Kommun: Hagfors
Beskrivning
Rådastrand ligger som namnet antyder intill Rådasjön, längs Rv. 62. Här finner du både Rådastrands Camping och Björnbyns Stugby. Nära till Råda med ICA Åhströms och sevärdheter.
Vägbeskrivning
Efter väg 62, 80 km norr om Karlstad.
Tillbaka
Besök hemsida
Guide
Kanot
Natur