Pilgrimsleden genom Eda

Koppom
Pilgrimsleden i Eda och Västra Värmland följer den gamla pilgrimsvägen som kommer från Västergötland. Idag vandrar vi för att få ro att tänka och be. Vi stänger av det jäktiga vardagslivet.
Pilgrimsleden genom Eda kommun passerar bl.a. Boda krigskyrkogård, Koppom med Mumindalen och Rosariet samt badplatsen vid sjön Vadjungen. På sin väg mot Skillingmark och norska Vestmarka kan man dessutom göra små avstickare och besöka: Järnskogs kyrka, Stommens gamla kyrkplats, Järnskogs hembygdsgård med museet Beredskapsåra, Skillingmarks kyrka, Fågelåsens utsiktstorn, Bryelsegrottan (februari-mars) och Klevane gamla kyrkplats. På en landtunga i Askesjön låg en medeltida kyrka. Det sägs att den ljuskrona, från 1600-talet, som nu finns på Såguddens Museum kommer just härifrån. Övernattningsmöjligheter i Koppom och Skillingsfors. Matställen och butiker i Koppom och Skillingsfors. Det går att köpa speciella Pilgrimspass på Morokulien Turistcenter för den som samlar pilgrimsstämplar från Olavsvägarna. De kostar 20 kr. Mer digitalt material kring pilgrimsleden Västra Värmland finner ni på hemsidan. https://www.svenskakyrkan.se/arvika/material-att-ladda-hem kartor 14,15,16,17
Öppettider
INFO
Plats
Skyltat året om.
Arrangör
Arvika Pastorat Pilgrimsled
Cisterngatan 25 - 27
671 31 Arvika
arvika.pastorat@svenskakyrkan.se
Namn
Pilgrimsleden Eda
Adress
Brogatan
1D
670 41 Koppom
Kommun: Eda
Beskrivning
Den sista delen av Pilgrimsleden som har sin utgångspunkt från Värmlandsnäs. Leden kommer in i Eda kommun väster om Krokebol, från Sulvik i Arvika kommun. Den följer den gamla banvallen via Koppom och Beted till Skillingsfors. Därifrån via kyrkplatsen i Klevane till riksgränsen mot Norge och Vestmarka.
Tillbaka
Besök hemsida
Vandringsled