Padel Center A9

Kristinehamn
Under hösten 2019 slog Padel Center A9, Kristinehamn upp sina portar. Testa på en av de hetaste "inne-sporterna", passar bra som motion eller för dig som vill tävla.
Vad är Padel?
Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash och som spelas i dubbellag. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash.

Historien bakom padel
Det finns liknande spel som har spelats från 1920-talet men padel som vi känner till det idag uppkom i Acapulco, Mexico, år 1969. Skapare av sporten heter Enrique Corcuera. Det var i Centralamerika det började och det är just där samt Sydamerika som sporten är som störst. I mitten på 70-talet kom padel till Europa, till Spanien. Padel är på kraftig frammarsch inom övriga Europa men det är fortfarande i Spanien som det spelas mest. 1991 bildades en internationell padelorganisation, International Padel Federation med syfte att sprida padel och sedan 1992 arrangeras världsmästerskap.

En vanlig padelplan har måtten 10x20 meter och omges av väggar, på denna plan spelar man alltid dubbel. Baktill, och en bit på sidorna är det glasväggar. På resterande del av sidorna är det galler. Även väggarna får användas i spelet.
Ett padelrack består inte av strängar som i exempelvis tennis och squash. Ett padelrack är gjord av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff.

Ett padelrack har normalt sett en tjocklek på knappa 4 cm och i trä. Avancerade spelare har ofta något tjockare/tyngre rack för att få mer kraft. Till nybörjare rekommenderas ett tunnare och lättare rack för att få mer kontroll.


Via denna länk på FB kan du söka padelpartners i Kristinehamn om du behöver: https://www.facebook.com/groups/795611507511039/

Boka via matchi.se
Öppettider
INFO
Plats
Boka på https://www.matchi.se/facilities/padelcentera9
Arrangör
Padel Center A9
Garnisonsv. 4
681 54 Kristinehamn
Namn
Padel Center A9
Adress
Garnisonsv. 4
681 54 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Sport & motion
Boka
Turistbyrån tipsar
Om det regnar
Öppet året runt

Priser

Pristyp: Padelbana
Pris: 249 kr
Beskrivning:
Priset är ett frånpris per timme, maxpris 399:-.