Ölme Diversehandel

Kristinehamn
Gör ett besök på den museala lanthandeln i sekelskiftesmiljö, mitt i centrala Kristinehamn.
Tänk dig en tid när klockan inte var en världslig sak, då det varken fanns några rullband eller elektriska kassapparater. Tänk dig en tid när man inte fick mjölet paketerat till butiken eller sockret i finbitar, då glassmaskinerna inte gick automatiskt och kaffebönorna maldes för hand. Den tiden, mitten av 1800-talet och hundra år framåt, finns kvar - här.

Ölme diversehandel är ett museum som tar dig tillbaka till den tid du nästan glömt bort, eller kanske inte upplevt. Här finns allt från fotbollsskor till leksaker, porslin, livsmedel som mjöl, kakao, tvättmedel, kryddor, ärtor och kaffe - allt med innehåll och i orginalförpackning.

Naturligtvis kan du handla i butiken: burkar och korgar, varor från Klässbols linneväveri, vadmalskläder från Micklagård, lokalproducerad mat, verk från lokala konsthantverkare, karameller i strut och mycket mera.

Kaféet är inrett med möbler i nyrokoko och gustaviansk stil. Här serveras alltid nybryggt kaffe och te, smörgåsar, fikabröd. lunch, á la carte och det finns fullständiga rättigheter.
På uteserveringen sitter du i närheten av Carl Nesjars fontän och blickar ut över älven Varnan som är ett inlopp från Vänern.
Öppettider
INFO
Plats
Onsdag - söndag 11.00 - 16.00
Arrangör
Ölme Diversehandel och Kafé
Brandkårsvägen 11
681 30 Kristinehamn
olmediversehandel@tele2.se
Namn
Ölme Diversehandel och Kafé
Adress
Brandkårsvägen 11
681 30 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Ölme diversehandel
Beskrivning
En lång röd träbyggnad i två våningar. Den ligger på Svinvallen vid Varnan och bredvid står Carl Nesjar helårsfontän.
Vägbeskrivning
Magasinet finns vid Svinvallen längs stråket mot Gästhamnen centralt i Kristinehamn. Infart med bil görs på Brandkårsvägen. Parkering finns.
Tillbaka
Besök hemsida
Bussgrupp
Detaljhandel
Gratis
Historia
Museum
Tillgänglighet
Turistbyrån tipsar
Lokalproducerat
Cafe
Mat och Dryck
Uteservering
Hus & kulturmiljöer