Luröbåten - Båtturer till Lurö

Säffle
Europas vackraste skärgård! Luröskärgården är känd långt utanför Sveriges gränser för sin vackra natur och säregna fauna. Åk hit med båt!

Resan till Lurö går genom tät skärgård. Vänern breder ut sig du kan se profilen av Djurö Nationalpark, längre ut passeras Aspholmen och Gunnarsholmens fyrar, då är du halvvägs till Lurö. Under resan finns goda möjligheter att få se både fiskgjuse och havsörn. Båten går först in i hamnen vid Stenstaka på Husön. Vandringen till avgångsbryggan är 3 km. För dig som inte vill promenera den sträckan, finns möjlighet att sitta kvar i båten och åka vidare till avgångsbryggan i Basteviken på själva Lurön. Vill du göra kortare promenader på den delen av ön är det 100 meter till klosterruinen och cirka 800 meter till Stånguddens fyr.

Lederna är markerade, du får även en broschyr ombord på båten med karta och information. I den gamla iskällaren vid Luröbryggan finns ett sevärt museum med fiskeredskap och även verktyg och redskap från skogs- och jordbruket som användes i dom dagliga sysslorna på Lurö. Det finns också möjlighet till övernattning i en stuga med fyra bäddar. Övernattning bokas i förväg. Båten till Lurö avgår från Ekenäs, Värmlandsnäs kl. 10:00, restid till Lurö är ca.1 timma. Båten går tillbaka från Lurö kl.15:00. Från Säffle stad är det cirka 50 minuters bilfärd till Ekenäs. OBS! Alla turer måste förbokas. Kontant betalning, Kort eller Swish. Ring oss. För priser och mer information se webbsida.

Öppettider
INFO
Plats
Reguljära båtturer Lurö: Alla dagar från midsommardagen t.o.m. 31 augusti.
Namn
Ekenäs, Värmlandsnäs
Adress
Ekenäs, Värmlandsnäs
661 91 Säffle
Kommun: Säffle
Therese Tingberg
Beskrivning
Ekenäs på Värmlandsnäs är ett attraktivt besöksmål. Här finns vandringsleder, gästhamn, restaurang med mera. Avgångshamn för reguljära båtturer och charterturer till Vänerns öar och skärgårdar.
Vägbeskrivning
Från Säffle centrum följ skyltning mot Ekenäs
Tillbaka
Besök hemsida
Båtcharter
Båtturer
Natursevärdheter
Skärgård
Vänern
Båt
Museum

Priser

Pristyp: Lurö Vuxen
Pris: 210 kr
Beskrivning:
Pris gäller för tur och retur samma dag.
Pristyp: Lurö Barn 5-12 år
Pris: 180 kr
Beskrivning:
Pris gäller för tur och retur samma dag. Fasta turer till Lurö.
Pristyp: Lurö - Hundar
Pris: 50 kr
Beskrivning:
Pris gäller för tur och retur samma dag. Fasta turer till Lurö