Lurö skärgård

Säffle
Hitta ditt eget smultronställe i Lurö skärgård, allt från den undangömda stillsamma viken till det mer äventyrliga - det vresiga havet med frustande kaskader frampiskade av höststormar.
Skärgårdsområdet har en sammanlagd yta av ca 600 hektar. Hela skärgården är av riksintresse för dess säregna natur, kulturella värden och dess intressanta växt- och djurliv. Inom skärgården finns flera fågelskyddsområden. Vänern är innanhavet med många skepnader. Du hittar Europas största dricksvattenleverantör, tävlingsarenan för kappseglare, sandstränder och klippor, transportleder, barnkammare för lax och öring och ett outtömligt eldorado för kajakpaddlare.

Luröskärgårdens Natur- och Kulturförening har samlat några av de smultronställen som de tycker är värda ett strandhugg i Lurö skärgård. Vissa är mer avsedda för dig med segelbåtar/motorbåtar och vissa är bättre lämpade för dig paddlare som inte behöver så mycket vatten under kölen. Läs mer på http://www.luronok.se
Öppettider
INFO
Plats
Isfri period. Egen båt. Sommartid går det dagliga turer ut till Lurö från Ekenäs
Namn
Lurö skärgård
Adress
Lurö
661 91 Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
En knapp timmes båtresa tar dig till den plats där himmel möter hav mitt i inlandet! Lurö nås endast med egen båt eller med Luröbåten som utgår från Ekenäs, längst ute på Värmlandsnäs. Båten går från midsommar till augusti ut varje sommar, den kan chartras övrig tid. Grupper kan även beställa båt från Kållandsö i Västergötland.
Vägbeskrivning
Luringen nås endast med egen båt eller Luröbåten som utgår från Ekenäs, längst ute på Värmlandsnäs.
Tillbaka
Besök hemsida
Aktiviteter
Båtturer
Gästhamn
Historia
Natur
Natursevärdheter
Skärgård
Vandra
Vänern