Kalhyttan Sport- & Fritidsarena

Filipstad
Spring, promenera i motionsspår av varierad terräng, cykla MTB på lederna eller teknikbanan, spela discgolf, träna i utegymmet eller åk längdskidor. På Kalhyttan kan du aktivera dig på många sätt.
Kalhyttan är ett historiskt område i Filipstad med sin början i bergshanteringen. Idag är det en sport och fritidsarena som erbjuder många möjligheter till aktivitet på olika nivå.

Det finns en 3,5 km lång asfalterad bana som på sommartid används för rullskidor och inlines. En del av banan är anpassad för rullstol. Det finns motionsspår i varierad terräng som passar motionärer på alla nivåer. Det finns 3, 5 och 10 km slingor. Under vinterhalvåret när snön är på plats används dessa till längdskidor. Discgolf är en sport som blivit mer populär och på Kalhyttan finns en bana med 6 hål.
På Kalhyttans IP finns en konstgräsmatta och friidrottsbana som använda flitigt av klubbarna i kommunen.

Kalhyttan har ett av Sveriges modernaste konstsnösystem och erbjuder längdspår i världsklass. Från säsongens första minusgrader startar systemet igång och efter ett par dagar finns första spåren.

I servicebyggnaden finns omklädningsrum men dusch och bastu som är öppen alla dagar kl. 07-22 alla dagar året om och är gratis att använda för dig som är på Kalhyttan. Det finns också ett konferensrum i byggnaden som går att hyra.

Vill du, finns också möjligheten till att hyra en pingislokal med utrustning. Bokningen sker via telefon, 0590-611 00, och kostar 40 kr/h.

På Kalhyttan finns 6 stycken ställplatser. Bokning sker via www.kalhyttan.se. Behöver du ytterligare support kan du kontakta: 0590-613 54 eller kalhyttan@filipstad.se.

Mer information kan du läsa på www.kalhyttan.se
INFO
Plats
Arrangör
Kalhyttan Sport- & Fritidsarena

kalhyttan@filipstad.se
Namn
Kalhyttans Sport- & Fritidsarena
Adress
Kalhyttevägen
682 91 Filipstad
Kommun: Filipstad
Beskrivning
Kalhyttans Sport- och Fritidsarena i Filipstad är ett av Sveriges ledande centers för mountainbike, motionslöpning, stavgång, orientering, draghundstävlingar och längdskidåkning. Ställplats för husbilar. Servicebyggnadens del med ombyte, dusch och bastu är öppen för allmänheten alla dagar 7.00-22.00.
Tillbaka
Besök hemsida
Sport & motion
Ställplats
Vandra
Kalhyttan
Längdskidor
Vinter
Vinteraktiviteter