Hantverkskafé i Nysäters gamla järnhandeln

Nysäter
Stärk dig med gott kaffe och hembakt bröd på Hantverkscaféet i Nysäter, Säffle.
Varje sommar öppnar hembygdsföreningen café i den unika gamla järnhandeln. Här säljs kaffe med hembakat bröd och lokalt hantverk. Lotteri. Du kan sitta ute vid småbord, på terrassen, i tältet eller på övervåningen.
Järnhandeln upphörde 1967 och lokalerna utnyttjades en tid som rörlager. 1989 startades renovering av hela byggnaden. En del av affärslokalen avdelades till förråd men i övrigt behölls den gamla inredningen och man gjorde så få ingrepp som möjligt, för att bevara den gamla prägeln av lokalen. Kontoret renoverades och ändrades till kök för att kunna utnyttjas i verksamheten. Bostaden på andra våningen renoverades till att motsvara en 30-tals lägenhet, som också möblerades som en sådan. Idag kan du ta med din kaffekopp och sitta i det mysiga köket på kökssoffan eller i stiliga stolar i salongen.

Här bokar du visning av Gillberga Hembygdsmuseet.
Öppettider
INFO
Plats
Sommaröppet. Öppet alla dagar kl.11:00-17:00 från 13 juni till 27 augusti 2019.
Arrangör
Gillbergas Hembygdsförening
661 95 Värmlands Nysäter
kansli@gillbergahembygd.com
Namn
Hantverkskafé gamla järnhandeln
Adress
Marknadsvägen
661 95 Nysäter
Kommun: Säffle
Beskrivning
Härligt café i gammeldagsmiljö. Nära till övriga aktiviteter och besöksmål i Nysäter
Vägbeskrivning
Från Säffle kör väg 175 mot Värmlands Nysäter. Sväng höger, in mot Gravhög, marknadsbodarna och informationskuren. Hantverkskaféet ligger lite längre ner på gatan, på höger sida av vägen.
Tillbaka
Besök hemsida
Cafe
Hantverk & Slöjd
Sommaröppet
Aktiviteter