Glaskogens Naturreservat

Säffle
Värmlands vackra natur, en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö. Boka stuga, cykla, paddla kanot, bada och vandra.

Drömmen om en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö uppfylls i Glaskogens Naturreservat. Upplev det 28 000 ha stora vildmarksområdet med slingrande vattendrag, stora och små sjöar samt vidsträckta skogar. Glaskogskortet är din biljett till naturreservatet, för att få använda de serviceanläggningar som finns till exempel grillplatser, ved, toaletter med mera. Pengarna går direkt till skötsel av området. Du kan nu köpa kortet online och få det via epost eller via vanligt brev, här hittar du onlinebokningen! Du kan också köpa kortet hos oss på Säffle Turistinformation.

Här hittar du både milslånga och kortare vandringleder med vindskydd och även övernattningsstugor. Det är över 300 km vandringsleder i varierande svårighetsgrad, i häftet "19 olika vandringar och en biltur" hittar du förslag på vandringsturer.

Att paddla kanot i Glaskogen är en magisk upplevelse. Ta en kort tur, en heldag eller kanske några dagar med övernattning. Den vackra naturen och de rena sjöarna är ett imponerande inslag i varje tur. I reservatet finns också fina möjligheter till fiske. Fiskekortet gäller i ett 80-tal sjöar och tjärnar i och omkring naturreservat. Notera att det är förbjudet att fiska i rinnande vattendrag. Fiskefångsten varierar allt från gädda, abborre, gös till lax, öring, röding och sik. För att få fiska i Glaskogen krävs att du har ett fiskekort. Barn under 16 fiskar gratis.

Upplev naturen från cykelsadeln på små grusvägarna som ringlar sig utefter sjöarna eller i skog med möjligheter att se vilda djur. Du får inte cykla på vandringslederna så kontakta Informationscentralen i Lenungshammar för tips. Här erbjuds mountainbikes som är speciellt anpassade för turer på grusvägarna.

Mer information om Glaskogens Naturreservat.

Öppettider
INFO
Plats
Året runt. Informationscentret i Lenungshammar se web
Arrangör
Stiftelsen Glaskogen
Skolgatan 36
671 31 Arvika
glaskogen@arvika.se
Namn
Lenungshammar
Adress
Arvika
Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
Glaskogen Naturreservat. Ett härligt lätt tillgängligt naturreservat med bland annat över 300 km vandringleder. Vid Lenungshammar finns infocenter.
Tillbaka
Besök hemsida
Bada
Familj
Glaskogen
Kanot
Natur
Cykla
Fiske
Vandringsled