Glaskogens Naturreservat

Säffle
Värmlands vackra natur, en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö. Boka stuga, cykla, paddla kanot, bada och vandra.

En total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö. Upplev det 28 000 ha stora vildmarksområdet med slingrande vattendrag, stora och små sjöar samt vidsträckta skogar. Här hittar du milslånga och kortare vandringleder med vindskydd och även övernattningsstugor. Det är över 300 km vandringsleder i varierande svårighetsgrad. Glaskogskortet är din biljett till naturreservatet för att få använda serviceanläggningar som finns till exempel grillplatser, ved, toaletter med mera. Pengarna går direkt till skötsel av området. Du kan köpa kortet online och få det via epost eller via vanligt brev, här hittar du onlinebokningen! Du kan också köpa kortet hos oss på Säffle Turistinformation.

I reservatet finns också fina möjligheter till fiske. Fiskekortet gäller i ett 80-tal sjöar och tjärnar i och omkring naturreservat. Läs mer om fisket och regler på Glaskogens webbsida. Fiskekortet köper du online eller hos oss på säffle Turistinformation. Paddla kanot, ta en kort tur, en heldag eller kanske några dagar med övernattning. Den vackra naturen och de rena sjöarna är ett imponerande inslag i varje tur. Cykla på små grusvägarna som ringlar sig utefter sjöarna eller i skog med möjligheter att se vilda djur. Du får inte cykla på vandringslederna så kontakta Informationscentralen i Lenungshammar för tips. Här erbjuds mountainbikes som är speciellt anpassade för turer på grusvägarna.

Öppettider
INFO
Plats
Året runt. Informationscentret i Lenungshammar se web
Arrangör
Stiftelsen Glaskogen
Skolgatan 36
671 31 Arvika
glaskogen@arvika.se
Namn
Lenungshammar
Adress
Arvika
Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
Glaskogen Naturreservat. Ett härligt lätt tillgängligt naturreservat med bland annat över 300 km vandringleder. Vid Lenungshammar finns infocenter.
Tillbaka
Besök hemsida
Bada
Familj
Glaskogen
Kanot
Natur
Cykla
Fiske
Vandringsled