Brunskogs Hembygdsgård - Skutboudden

Arvika
En av Arvikas största hembygdsgårdar med ett 40-tal byggnader belägen vid sjön Värmeln i Brunskog. Här arrangeras årligen evenemang som bland annat Gammelvala och Hantverksmässan.
En av Arvika kommuns största hembygdsgårdar med ett 40-tal byggnader som stolpbodar, linbastu, gårdssmedja, skolhus, hantverksloge, drängstuga, soldattorp och en hundraårig handelsbod, där gamla saker och ting fortfarande säljs. På området finns även nya byggnader i gammal stil, såsom utställningshall, vävstuga, jordbruksmuseum, restaurang samt en rekonstruktion av Gullsby pappersbruk. Keramikverkstad där två keramiker har verksamhet året runt.

Varje sommar arrangeras en Hantverksmässa och i slutet av juli arrangeras Gammelvala, då man återupplivar gamla arbetsmetoder och har olika programinslag. Det arrangeras även en höst- och julmarknad. Kaffeservering sommartid. Restaurangen är öppen mot beställning och under evenemangen.
Öppettider
INFO
Plats
Öppet under evenemang. Övriga tider kontakta arrangören.
Arrangör
Brunskogs Hembygdsförening
Skutboudden
671 94 Brunskog
info@gammelvala.se
Namn
Brunskogs Hembygdsgård
Adress
Brunskogs Hembygdsgård, Brunskog
Arvika
Kommun: Arvika
Beskrivning
Brunskogs Hembygdsgård är belägen på Skutboudden nära Brunskogs kyrka.
Vägbeskrivning
Väg 61 från Arvika mot Karlstad. Efter ca. 20 km skyltat till höger.
Tillbaka
Besök hemsida
Hembygdsgård
Hus & kulturmiljöer

Priser

Pristyp: Visning grupp per person
Pris: 10 kr
Beskrivning:
Fri entré, förutom under Hantverksmässan, Gammelvâla-veckan och julmarknaden. Visning av området för grupper 10 SEK/person.