Brigadmuseum

Karlstad
Upplevelsemuseet för alla.
Med anledning av den rådande situationen kring Covid-19 (Coronaviruset) har Brigadmuseum beslutat att hålla tillfälligt stängt från och med tisdagen den 24 mars. Stängningen omfattar även caféet. Planen är att öppna igen tisdagen den 7 april. Detta kan komma att ändras. För löpande information, håll utkik i Brigadmuseums sociala medier samt på brigadmuseum.se.

Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige. Hos oss finns få montrar och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen.

Museets utställning varvar militära och politiska händelser med nedslag i vardagslivets populärkultur. Vad hände runt om i världen under kalla kriget och hur kom det att påverka oss? Gå in i tidstypiska miljöer som till exempel det autentiska 1950-talsköket eller sjukvårdstältet där operationen pågår för fullt. Börjar du bli trött i benen kan du slå dig ned i caféet med en kôpp kaffe och en hembakad bulle. Caféet ordnar även det mesta för er grupp eller konferens. Kontakta oss på 054-15 80 60 eller info@brigadmuseum.se för mer information.

I vår museishop hittar du presenter för stora och små, samt litteratur om militärhistoria och kalla kriget. Vi säljer även militära kläder och prylar. Letar du efter riktigt tjocka sockor inför vintern, en ryggsäck med multipla funktioner eller en regnjacka till midsommar finner du det hos oss.
Öppettider
INFO
Plats
För aktuella öppettider se: https://www.brigadmuseum.se/besok-museet
Namn
Brigadmuseum
Adress
Sandbäcksgatan 31
653 45 Karlstad
Kommun: Karlstad
Tillbaka
Besök hemsida
Historia
Hus & kulturmiljöer
Museum
Vänern

Priser

Pristyp: Vuxen
Pris: 80 kr
Beskrivning:
Ungdomar under 20 år, fritt inträde.
Pristyp: Studerande och pensionär
Pris: 60 kr
Pristyp: Barn och ungdom under 20 år
Pris: 0 kr