Branäs Skidanläggning

Sysslebäck
Värmlands största skidanläggning med utmaningar för både nybörjare och vana skidentusiaster.
På Branäsberget ligger en av Sveriges modernaste skidanläggningar. Branäs är en anläggning för hela familjen. Backar i alla storlekar, korta, långa, branta eller lätta. Du kan alltid ta dig smidigt mellan bergets olika delar. Välj mellan den nya fyrstolsliften, gondolliften, sittliften, ankarliftar och hela 13 knappliftar.
Barnen har också många olika områden att välja på. På både väst- och östsidan finns nybörjarbackar med åkband och slalombanor. I Snowparken och Pepsi Funpark kan du testa gränserna med hopp, rails och Big Air bag. Pulkabackar finns både uppe på berget och i Branäs by.
Restauranger och menyer som passar för hela familjen. Branäs strävar efter att barnfamiljer ska ha det så bra och bekvämt som möjligt. Därför har Branäs utsetts till "bästa skidort för barnfamiljer" i Sverige flera år i rad.

I Branäs ligger Sveriges högst belägna träbro. Den binder ihop toppen där gondolen landar och toppen där liften Medvinden slutar. På så sätt får du valfriheten att direkt från gondolen välja två vägar ända ner till dalen, vardera 2500 meter långa.

Lite fakta:
Branäsbergets topp ligger 567 m ö h.
Fallhöjd 415 meter.
Längsta åk 3000 meter.
20 st liftar.
30 st nedfarter.
2 st Snöparker.

Längdspår 20 km varav 2,5 km är belyst.

Kvällsåkning till 19.00 varje kväll. Här finns Sveriges högsta träbro.
INFO
Plats
Arrangör
Branäs Fritidscenter AB
Gondolvägen 2
680 60 Sysslebäck
info@branas.se
Namn
Branäs Fritidscenter
Adress
Gondolvägen 2
680 60 Sysslebäck
Kommun: Torsby
Beskrivning
Värmlands största skidanläggning med backar för alla, elit såsom nybörjare. Branäs är en anläggning för hela familjen. Här finns flera olika boendealternativ. Restauranger, barnaktiviteter, skotersafaris mm.
Vägbeskrivning
Skyltat från RV 62. 170 km norr om Karlstad.
Handikappinformation:
Det finns handdikappanpassade boenden i Ski Lodgen, Lassiebyn och Backebogränd nere i Branäs by. Det innebär att trösklar tagits bort, dörrar har breddats och toa och dusch har anpassats. På Brant´s restaurang finns handikappstoalett. Restaurangen ligger i markplan. På Ladans restaurang finns också handikappstoalett. Ramp är ej klar. Finns hiss till Logen (café/pizzeria) på övervåningen.
  • Anpassad toalett
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Barn
Familj
Vinter
Alpin
Längdskidor
Skidor
Vinteraktiviteter