Audioguidning av Järnleden

Våren 2020 lanseras en kostnadsfri audioguide för Järnleden i Kristinehamn via appen StorySpot.
Järnleden är en 30 km lång vandringsled från Hytte i norr ner till Kristinehamns Gästhamn. Man kan dela i leden i etapper om man inte vill gå hela leden. Klicka på länken för mer information om själva leden och karta: https://www.visitkristinehamn.se/sv/vandra

Våren 2020 lagom till årsinvigningen av Järnleden lanserades en helt kostnadsfri audioguide som ett komplement till de skyltar som sedan tidigare finns uppsatta. I guiden får du spännande historisk information blandat med information om djur och natur samt lite tips på bra förberedelser inför din vandring/löpning fördelat på 24 olika "spottar". Detta är ett komplement till de skyltar med information som sitter uppe längs sträckan. För att ta del av audioguiden laddar du ner appen "StorySpot" och sök på Järnleden. Klicka in dig i appen så kommer den att tala om för dig när du är nära en plats där det finns information att lyssna på. Du kan oxå i appen söka på "location" och skriva Kristinehamn så kommer alla spottar upp som finns i stan. De orangefärgade tillhör serien Järnleden, (de blå är spökhistorier). Klickar du på en av dem och sedan på "all storyspots by Järnleden" så får du upp en lista på alla 24 spottar. De med förberedelser inför vandring/löpning lyssnas med fördel på någon dag innan.

Det kan vara så att audioguiden är avstängd i perioder om du inte finner den. Kontakta i så fall turistbyrån för mer info på 0550-88187 eller turist@kristinehamn.se.

Vill du ha en egen guide med på din vandring läs mer här: https://konsultchristinaskan.se/guidningar/jarnleden-med-guide/. Vi rekommenderar varmt Christina som är en av de guider i denna storyspot om Järnleden. Förutom Christina får du höra Sandra Lundqvist från Kristinehamns Multisport, Jessica Lindqvist en friluftsexpert och personal från turistbyrån.
Öppettider
INFO
Plats
Grattis att använda under delar av året.
Arrangör
Kristinehamns Turistbyrå
Södra Torget 3
681 84 Kristinehamn
turist@kristinehamn.se
Namn
Kristinehamn
Adress
Södra Torget
681 31 Kristinehamn
Kommun: Kristinehamn
Tillbaka
Besök hemsida
Vandra
Gratis
Natur
Kultur
Historia