Årjängstravet

Årjäng
Årjäng har Sveriges vackraste travbana.
Under 2019 kör Årjängstravet tävlingar vid 20 tillfällen, varav två är ponnytravsheldagar. Stortravet med dubbeltrav fredag-lördag 12-13 juli är höjdpunkten på året då det erbjuds travtävlingar under fredagskvällen och på lördagen gästas travbanan av STL, travets elitserie, huvudloppen Årjängs Stora Sprinterlopp och Erik Perssons Memorial körs traditionsenligt och V75-spel anordnas. En riktig folkfest med mellan 10-15 000 besökare!

På Årjängstravet finns det flera serveringar när travdagarna är igång. Källmans driver Travrestaurangen, damklubben har öppet sitt café, spelhallen har en kiosk/café och Restaurang Travmuseet håller öppet. Thorills driver 2019 Stallfiket för de aktiva på stallbacken.

I samma byggnad som travets sportkontor finns även Nordiska Travmuseet, ett museum om historien kring travsporten, och Restaurang Travmuseet som har lunchservering varje vardag. Här finns också goda konferensmöjligheter.

Årjängstravet ligger i natursköna Årjäng och travbanor nära till hands är Åmålstravet, Arvikatravet och Färjestadstravet. På andra sidan gränsen finns Momarken, travbanan i Mysen.

Till Årjängstravet hör sex proffstränare och travbanan berikas av många amatörtränare som jobbar med travet på sin fritid. Utbildningsavdelningen på Årjängstravet heter Travskolan och där kan du utbilda dig inom häst och trav samt ta del av deras utbud av hästupplevelser så som dubbelsulky, ponnykörning, teambuilding i form av 5-kamp eller liknande.

I Årjäng är travet en utflyktplats för hela familjen. Trav och hästar är inte bara en sport utan en livsstil som präglat bygden under många år. Ta en tur till travet, avnjut en god middag på travrestaurangen eller packa din egen picknickkorg. Hur som helst lovar vi dig en spännande och kanske annorlunda dag.
INFO
Plats
Arrangör
Årjängstravet
Box 4
672 21 ÅRJÄNG
johanna.karlin@arjang.travsport.se
Namn
Årjängstravet
Adress
Marknadsvägen
24
672 31 Årjäng
Kommun: Årjäng
Vägbeskrivning
Ligger vid E18 1 km öster om Årjängs tätort.
Tillbaka
Besök hemsida
Familj
Häst & vagn
Trav