Vänern vid Kristinehamns skärgård

Gör något du minns i Vänernära Kristinehamn

Gör något du minns. Här tipsar vi om tre utflykter!

Det doftar gôtt!

Gör en väldoftande trädgårdsutflykt. Norrut i Kristinehamn finns Niklasdams Trädgård med härliga dofter av drygt 450 sorters pelargoner i sitt pelargonmuseum. Njut av kaffe och pelargonkaka. Stolpens Trädgård västerut i Ölme har en specialistplantskola och visningsträdgård med många ovanliga arter.

Strax söderut finns Ölme Ljus med nyöppnad butik på gården där det stöps ljus och skapas vackra ljuskronor. Sen smakar det gott med lunch på White guide renommerade Ölme Prästgård. På eftermiddagen kan turen stanna till vid Gustafsviks herrgård som florerade i Sommar med Ernst 2016. Området har en spännande historia och trevlig köksträdgård, butik och café i flyglarna. Boka gärna guidning och fika.

Skärgårdstur

Kristinehamns skärgård är magiskt vacker. Den ses bäst från sjövägen. Ta en båttur från centrum ut till världens största Picassoskulptur utefter Vänerns längsta inlopp. Fortsätt turen ut till skärgårdsöar med vandringsleder, bad- och fiskemöjligheter. Vid strandpromenaden finns caféer och längst ut på udden en utställning med information och guidning om Picassoområdet.

Spännande historia & unik shopping

Ta del av guidning, provsmakning och unik shopping. Varför och hur blev Kristinehamn stad 1642? Gå på historisk stadsvandring i järnets stad och besök Kristinehamns historiska museum. Promenera till nya Stadsparken där du hittar Ölme Museala Diversehandel. Här finns den berömda sparbössan Lusasken och du kan äta lunch mitt i en annan tidsålder. Mys ibland stadens butiker och upplev unik shopping bl a hos LevVackert, en inrednings- och presentbutik i gammaldags stuk, hos Krukmakarmästaren i Krukmakeri Hemjord eller hos tårtdesignern i Sockerslottet, en unik cafémiljö och chokladbutik i en före detta kyrka.

Passa på att uppdatera nära och kära med tillgång till fritt WiFi i stadskärnan.

I Kristinehamn  finns varierande möjligheter för dig som vill övernatta, allt från stuga vid innanhavet Vänern till exklusiva hotellrum. Vi tycker om när du som gäst övernattar, då har vi chansen att ta hand om dig lite extra.

För mer information kontakta Kristinehamns turistbyrå Tel: 0550 881 87, E-post: turist@kristinehamn.se, www.visitkristinehamn.se

Picassostatyn vid Kristinehamns skärgård
Photo credit: Picassostatyn vid Kristinehamns skärgård
Picassostatyn vid Kristinehamns skärgård
Historisk stadsvandring med guide.
Photo credit: Historisk stadsvandring med guide.
Historisk stadsvandring med guide.
Nej