11
jul
12
jul

INSTÄLLT | Rämmendagarna

Lesjöfors
Rämmendagarna är ett återkommande och uppskattat evenemang där det bjuds på musik, maskin- och veterantraktorutställning, tipspromenad, kulturvandring och vandring på vandringsled med guide.
INSTÄLLT | Rämmendagarna är ett årligen återkommande och uppskattat evenemang där det bjuds på ett brett program under två dagar. Maskin- och veterantraktorutställning, tipspromenad med traktortransport, kulturvandring och vandring på vandringsled med guide, hembygdsfest och konsert i kyrkan.

JUBILEUMSPROGRAM

Lördag 11 juli

Vandring med guide på Tannfallsleden 09.00 – 13.00 – Ny vandringsled
Premiär för vandring på den nya vandringsleden i Rämmen, Tannfallsleden, ca 5km lång. Guiden Leif Olsson bjuder, som vanligt på en underhållande historisk vandring med vackra vyer över sjöar, skog & berg och med information om gamla torp, som passeras. Kostnad 100kr/person inkl. kaffe och smörgås. Kängor eller stövlar rekommenderas. Samling vid Rämmens kyrkas parkering. Samlingstidpunkt 09.00.
Föranmälan gäller och görs till Monica Janzon på 072-566 19 49 senast 8 juli.

Maskin- & veterantraktorutställningen 11.00 – 16.30
Här visas klassiska Grålle och ett stort antal andra veterantraktorer från 40-, 50- och 60-talet. En levande utställning med visning av traktorer och träbearbetningsmaskiner i drift.
I direkt anslutning till utställningen finns Träskvägen där skogs- och terrängfordon kämpar fram igenom gyttja till besökarnas förtjusning. Den äldsta traktorn är från 1928. Servering och lotterier. Den populära hoppborgen för barnen finns på plats i år igen. Frivillig entréavgift.

Tipspromenad med traktortransport 12.00 – 14.00
Under lördagen kan besökarna också delta i en annorlunda tipspromenad. Deltagarna får sitta upp på veterantraktorns släpvagn och bli bekvämt transporterade på en rundtur i Rämmen och samtidigt svara på kluriga frågor. Tipspromenadfrågor finns för både barn och vuxna.

Söndag 12 juli

Kulturvandring i Sigge Starks fotspår på Mannikhöjden 10.00 – 12.30
Kulturvandring med guiden Wiliam Dickson. Signe Björnberg skrev böcker under psedonymen ”Sigge Stark”. Hon var en av Sveriges mest lästa författare och hon bodde på Mannikhöjden fram till sin död 1964.
Samling vid vägen upp till Mannikhöjden efter vägen mot Sandsjön från Rämmen. Följ hänvisningsskyltarna. Parkering finns där i mån av plats. Det blir inslag av andra medverkande och musik under vandringen. Kostnad 100 kr/person, fika ingår.
Föranmälan gäller och görs till Willam Dickson 073-758 79 63, senast 8 juli.

Stor sommarfest vid hembygdsgården 13.00 – 16.30 - Dragning i sponsorlotteriet 15.30
Hembygdsfesten är hemvändardagen med ett brett program. För både stora och små.
Plöj-IngaZ underhåller. En känd grupp bildad av bonden Nils-Olof Nilsson från TV programmet Bonde söker Fru. De är ett band som sjunger mä bre värmlandsdialekt å spelar om allt som händer på landet. De har bl.a. medverkat i TV4 Bingolotto.
Dansuppvisning i folkdans och lokala hantverkare medverkar. Familjeaktiviteter och lotterier. Hoppborg för barnen. Premiär för Käpphästtävling vid sommarfesten.
Hembygds- och skolmuseum i klockargården är alltid lika populärt att besöka. Servering som vanligt. Konferencier är Hans Nordlund. Entré 60kr. Barn och besökare i folkdräkt går in gratis.

”Sven-Ingvars”- konsert i Rämmens kyrka 17.00 – 18.30
Hyllningskonsert om rocklegenderna ”Sven-Ingvars” med Andreas Jonsson &The Pink Cadillac Band. De bjuder på en musikalisk resa genom Sven-Ingvars liv från det att första ackordet klingade ut i Slottsbrons Folkets Hus 1956 & fram till idag. Arrangörerna bjuder på fri entré.
Kyrkan öppnar 16.30 för insläpp. Efter konserten serveras cider med tilltugg på kyrktrappan av bygdegårdsföreningen.
INFO
Plats
Tillgänglighet
Arrangör
Namn
Rämmens bygdegård
Adress
Rämmen Näset
140
680 96 Lesjöfors
Kommun: Filipstad
Rämmens bygdegårdsförening
Beskrivning
Vackert belägen med utsikt över sjön mot Rämmens kyrka. Stora salen har plats för 75 personer och stor scen för underhållning. Lilla salen har plats för 20 personer. Fullt utrustad med porslin och tillgång till kök. PC-projektor med stor projektorduk finns att tillgå.
  • Ny tillgänglighetsramp installerad 2018
  • Nytt ljudsystem med hörselslinga installerad 2018
  • Parkering finns direkt utanför bygdegården
  • Fritt från heltäckningsmattor, fritt från allergiframkallande blommor och växter, fritt från djur utöver servicehundar och ledarhundar
  • Stora salen med nyrenoverad scen, belysning och scendraperier och kappor, har plats för 90 sittande vid bord. Lilla salen 25 sittande vid bord.
Tillbaka
Besök hemsida
Hus & kulturmiljöer
Kyrka
Musik
Vandra

Tillfällen

Rämmendagarna - 2020-07-11 - 2020-07-12