The Edible Country vid Sävsjön Borgvik

The Edible Country

Upptäck nya spännande råvaror och laga mat tillsammans med vänner, familj eller företaget mitt ute i den värmländska naturen i vår egen gör-det-själv-restaurang. Eller boka en färdig upplevelse med allt från råvaror till tillagad måltid på plats vid bordet.

The Edible Country - Nu öppet för bokning sommaren 2020

Visit Sweden och svenska turistregioner har åter igen öppnat hela Sveriges natur som en gourmetrestaurang. I Värmland finns det under sommaren 2020 två olika bord att boka - ett i Sälglunden i anslutning till Selma Spa strax utanför Sunne och ett bord intill Sävsjön vid Kungskvarnen i Borgvik strax utanför Grums. Här kan du som gäst själv - med ett tillhörande cocking-kit - tillaga din middag ute i den svenska naturen, där du även har möjlighet att hitta egna ingredienser till en gourmetmiddag. Andas in den friska luften och känn stillheten när du tillagar en gourmetmåltid ute i naturen som en del av måtidsupplevelsen.

Upptäck nya spännande råvaror i storslagen natur. Under 2020 kan du som besökare boka två värmländska bord på i olika miljöer i Sveriges största gör-det-själv-restaurang.

Boka The Edible Country vid Borgvik

Mitt i Skandinavien, mellan den europeiska kontinenten och fjällen, mellan de båda huvudstäderna Oslo och Stockholm hittar du ett bedövande vackert landskap och genuin spännande mat med identitet och ursprung. Bordet står placerat vid Sävsjön cirka 30 minuter väster om Karlstad. Med utsikt över vackra Sävsjön återfinns bordet som Kungskvarnen i Borgvik förfogar över. Parkera vid vägen och vandra ner genom skogen till sjön. Boka plats vid bordet och njut av solnedgången och den ljusa sommarnatten, bada, fiska och finn ro för kopp och själ. Utöver en annorlunda matupplevelse i vacker natur,  erbjuds trevliga aktiviteter såsom vandring, fiske och paddling i anslutning till platsen.

Boka och läs mer

Boka The Edible Country vid Sälglunden, Selma Spa

Det värmländska landskapet är hisnande i sin skönhet, med sina djupa skogar och sitt klarblåa vatten. Det är en trygg famn av stillhet som möter en när man kommer hit, en stillhet som gjord för återhämtning och eftertanke. Sedan urminnes tider har Värmland utgjort en självklar plats för den som önskar fly vardagens stress för en stund.

Sunne ligger i hjärtat av Värmland, där Sundsberget utgör ett välkänt nav för rekreation. Här ges du tillfälle att fylla på din energi och att utforska den majestätiska omgivning som skogen utgör. Bordet är placerat i Sälglunden, en vacker glänta där solljuset strömmar genom trädtopparna och där du existerar i samspel med den rofyllda naturen. Att boka bord här är mer än bara en härlig matupplevelse, det är också en investering i dig själv.

Bordet i Sälglunden är en del av ett nytt utomhuskoncept kallat ”Skogseffekten” på Selma Spa, en komplett upplevelse som även innefattar vandring, skogsfloating och skogsbad.

Boka och läs mer

Hälsosam god mat i vacker natur

Att laga hälsosam mat behöver inte vara komplicerat och tråkigt. Naturlig och hälsosam mat tillagad i naturen på egenhändigt insamlade råvaror blir dessutom extra god! Därför har Sverige åter igen förvandlats till världens största gourmetrestaurang.

Tillsammans med fyra av Sveriges Michelin-kockar Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Jacob Bjuhr och Anton Holmström togs det 2019 fram en gör-det-själv-meny med ingredienser som går att hitta i svensk natur, i skog, bland fält och i sjöar tagits fram. 

De handgjorda träborden som placerats mitt i den värmländska naturen är att vara bokningsbara mellan maj och september. I samband med bokning får besökaren tillgång till ett cooking kit som innehåller allt som behövs för att kunna laga till en meny bestående av naturens egna råvaror. 

I Värmland kan du boka bord vid Sälglunden i anslutning till Selma Spa strax utanför Sunne och ett bord intill Sävsjön vid Kungskvarnen i Borgvik strax utanför Grums 

Denna gigantiska gourmetrestaurang ligger inte långt från Sveriges största sjö, Vänern med mer än 22.000 öar kobbar och skär. I Värmland finns cirka 200 km vandringsleder och har du tur kan du få se den sällsynta vita älgen som är känd för att vandra runt i området. Reservera plats vid bordet och njut av de vackra omgivningarna tillsammans med vänner och familj. 

Kampanjsajt: www.visitsweden.com/ediblecountry
Borden kan bokas fram till september.

The Edible Country, preparing the fish. Foto August Dellert
Photo credit: The Edible Country, preparing the fish. Foto August Dellert
The Edible Country, preparing the fish. Foto August Dellert
The Edible Country vid Sävsjön Borgvik
Photo credit: The Edible Country vid Sävsjön Borgvik
The Edible Country vid Sävsjön Borgvik
The Edible Country vid Sälglunden Selma Spa i Sunne
Photo credit: The Edible Country vid Sälglunden Selma Spa i Sunne
The Edible Country vid Sälglunden Selma Spa i Sunne
Nej