Caféer och matställen i Värmland

Gör en smakfull fika eller matresa genom Värmlands alla godsaker! Här har vi samlat några tips för dig som vill upptäcka vad Värmland har att erbjuda i matväg. Ta en utflykt till ett mysigt café eller unna dig en härlig smakupplevelse på en trevlig restaurang.

Mysiga caféer och restauranger att besöka


Grön Ko Café och Saluhall

I Värmlandsbro har den gamla 1800-talsstationen förvandlats till saluhall med allt från värmlänska delikatesser till specialkaffe. Här finner du ett stort utbud av maträtter och fika och du kan också passa på att köpa med fina charkutterier från saluhallen.

Läs mer


Löfbergs Rosteri & Kaffebar

Upplev doften av nyrostat kaffe i det moderna cafét som är beläget i den gamla kaffeskrapan i Inre hamn i Karlstad. Här serveras rikitgt gott kaffe från Värmland, fina bakverk och trevliga lunchrätter för den som är hungrig. Löfbergs Rosteri & Kaffebar erbjuder också olika kaffeprovningar för den som vill lära sig mer om kaffe.

Läs mer


Dömle Herrgård Spa & Relax

På Dömle Herrgård i Deje finner ni en vacker matsal med utsikt över naturmiljö. Här kan ni få en fantastisk smakupplevelse med lokala varor från Värmland. En plats att uppleva under hösten och perfekt för en dagsutlykt med familjen. Stanna kvar och njut i deras spa eller upptäck naturen som omger herrgården.

Läs mer

 

Sahlströmsgården

En genuint inredd restaurang i den gamla ladugården på Sahlströmsgården, Utterbyn. här serveras husmanskost i en trevlig miljö.

Läs mer

Gamla Kraftstationen Deje
I caféet i gamla kraftstationen i Deje finns härliga bakverk med stort fokus på hållbarhet och medvetenhet. Här bakas och lagas allt med ekologiska varor. Allt som serveras är värmländskt, svenskt, ekologiskt och fairtrade efter säsong.  

Läs mer

Kungskvarnen, Borgvik

Kvarnen ligger längs med Borgviksälven i Borgvik. Här kan du uppleva fantastisk natur och kultur med en gedigen historia. Kungskvarnen serverar räksmörgåsar, olika laxrätter, burgare och fika. 

Läs mer


Kafé Nystuga, Sågudden
I Arvika finner du Kafé Nystuga. Här möter nytt gammalt och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten vid Cafét på Såguddens friluftsområde. Cafét erbjuder mat och fika gjorda av Ekologiska och närproducerade råvaror och här serveras lokalt öl och ekodrycker istället för läskedryck.

Nej