Lurö Gästhärbärge & Krog

Säffle
Själens lustgård mitt i Vänern på Lurö, i Säffle. Platsen där himmel möter hav!
Välkommen till Lurö Gästhärbärge & Krog - ett paradis för själen, mitt i Vänern. Lurö är den sydligaste ön i Lurö skärgård, cirka sju sjömil från Värmlandsnäs i norr och Kållandsö i söder. På mindre än en timme med båt hittar du en plats där vattnet möter himlen. Vackra vandringsleder, stränder och historiska funktioner. Lurö är den givna platsen för din semesterresa, naturupplevelser och kreativa aktiviteter.

Det finns mycket att se och göra, boka övernattning och upplev magiska solnedgångar, stjärnklara nätter med rofylld stillsamhet efter en dags aktiviteter. Du kan bo i Fyrhuset e som rymmer 7 sovrum med 14 bäddar. Med möjlighet till en extrabädd i varje rum och ett sovloft erbjuder huset som mest 23 bäddplatser. Ett stort allrum med utsikt över Vänern. Sjöboden, en mindre byggnad som erbjuder mysig logi med 8 bäddar och braskamin och stort bord med bänkar och sittplats för alla. Här sover man i våningssängar eller på sovloft med madrass på golvet. eller boka egen stuga. Oavsett vad du väljer kan du njuta av skärgårdens lugn, långt från det dagliga livet.

På restaurangen Lurö Krog äter du god mat med rätter av lokala produkter som fisk från Vänern, svamp, grönsaker och bär från Lurö. Bokning, helst dagen innan.

Du städar själv. Ta med egna lakan. Du kan också köpa korta lakan och handdukar. För mer information, bokning, priser, uppdateringar se hemsidan.
Öppettider
INFO
Plats
Maj till augusti För mer information se hemsidan. Följ oss gärna på Facebook för uppdateringar!
Namn
Lurö skärgård
Adress
Lurö
661 91 Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
En knapp timmes båtresa tar dig till den plats där himmel möter hav mitt i inlandet! Lurö nås endast med egen båt eller med Luröbåten som utgår från Ekenäs, längst ute på Värmlandsnäs. Båten går från midsommar till augusti ut varje sommar, den kan chartras övrig tid. Grupper kan även beställa båt från Kållandsö i Västergötland.
Vägbeskrivning
Luringen nås endast med egen båt eller Luröbåten som utgår från Ekenäs, längst ute på Värmlandsnäs.
Tillbaka
Besök hemsida
Sjönära boende
Skärgård
Vandra
Vänern
Restaurang