Lurö Gästhärbärge & Krog

Säffle
Själens lustgård mitt i Vänern på Lurö, i Säffle. Platsen där himmel möter hav!

Lurö Gästhärbärge & Krog är ett paradis för själen. På mindre än en timme med båt hittar du en plats där vattnet möter himlen. Lurö är den sydligaste ön i Lurö skärgård, cirka sju sjömil från Värmlandsnäs i norr och Kållandsö i söder. Med vackra vandringsleder, stränder och fascinerande historik är Lurö är den givna platsen för din semesterresa. Boka övernattning och upplev magiska solnedgångar, stjärnklara nätter med rofylld stillsamhet efter en dags aktiviteter. Bo i Fyren, i stugorna Lovart och Vindöga eller Sjöboden. Oavsett vad du väljer kan du njuta av skärgårdens lugn, långt från det dagliga livet. Du städar själv. Ta med egna lakan eller köp korttidslakan- och handdukar av oss.

På restaurangen Lurö Krog äter du god mat med rätter av lokala produkter som fisk från Vänern, svamp, grönsaker och bär från Lurö. Under säsong kan frukostbuffé, lunch och middag beställas. Mellan midsommar och mitten av augusti serveras a la carte både till lunch och middag, övrig säsong är det dagens lunch samt en meny på kvällen. Hyr Bastuflotten Mysingen, bastukåta med vedeldad bastu, badtunna, grillkåta med pentry för enkel matlagning. Du kan hyra antingen för bara bastubad och tillgång grillkåtan eller hela flotten. Vi lagar gärna till en bastusupé som ni hämtar med från köket. För mer information se vår webb.

Öppettider
INFO
Plats
Maj till september/ oktober.
Namn
Lurö skärgård
Adress
Lurö
661 91 Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
En knapp timmes båtresa tar dig till den plats där himmel möter hav mitt i inlandet! Lurö nås endast med egen båt eller med Luröbåten som utgår från Ekenäs, längst ute på Värmlandsnäs. Båten går från midsommar till augusti ut varje sommar, den kan chartras övrig tid. Grupper kan även beställa båt från Kållandsö i Västergötland.
Vägbeskrivning
Luringen nås endast med egen båt eller Luröbåten som utgår från Ekenäs, längst ute på Värmlandsnäs.
Tillbaka
Besök hemsida
Skärgård
Vänern
Restaurang
Aktiviteter
Sjönära boende