Kalhyttanweekend på Gammelkroppa Skogsskola

Filipstad
Åk skidor på toppmoderna Kalhyttan och bo avkopplat på natursköna Gammelkroppa Skogsskola. Avskärmat och tryggt boende inklusive spårkort!
Receptet för en fantastisk weekend i Filipstad: åk skidor på Kalhyttans sport- och fritidsarena och unna dig ett unikt och naturnära boende på avskärmade och trygga Gammelkroppa Skogsskola.

Mitt i den värmländska skogen, strax utanför Filipstad, vid vildmarkssjön Yngens utlopp ligger Gammelkroppa, där man sedan urminnes tider framställt järn. På Gammelkroppa Skogsskola slipper du trängsel och har skog och natur precis runt hörnet. Letar du efter ett boende där du kan ”logga ut” har du hittat helt rätt. Du får en genuin och vacker miljö att vistas i mellan skidturerna och kan njuta av frisk värmländsk luft, morgon som kväll. På området ryms även Sveriges minsta högskola där 25 skogstekniker examineras vartannat år. Närmare skogen och naturen kommer du inte!

Kalhyttan är en åretruntarena i världsklass som är särskilt känd för konstsnön och de fina skidspåren under vintern. Här har också flera SM-tävlingar i längdskidor gått av stapeln. På Kalhyttan finns en mängd olika längdskidspår med olika svårighet tillsammans med vandrings- och cykelleder och en uppskattad discgolfbana. På anläggningen finns även tillgång till omklädningsrum och dusch och och under helgerna ett trevligt café.

Pris torsdag-söndag: 1695:-
Priset inkluderar spårkort med tillgång till omklädningsrum och dusch på Kalhyttan, och boende med sängkläder, handduk, badlakan, egen dusch, egen toalett och städ.

Bokning av boende och spårkort görs hos Gammelkroppa Skogsskola:
Ring 070-25 25 137 eller mejla Ida.Kalander@gammelkroppa.se.
INFO
Plats
Arrangör
Gammelkroppa skogsskola & konferens
Gammelkroppavägen
682 92 Filipstad
info@gammelkroppa.se
Namn
Gammelkroppa skogsskola och konferens
Adress
Gammalkroppa
682 92 Filipstad
Kommun: Filipstad
Beskrivning
Mitt i den Värmländska skogen vid vildmarkssjön Yngens utlopp ligger Gammelkroppa. Sedan urminnes tider har man här framställt järn. Här fanns vattenkraft och skog för framställning av kol till hyttan. Idag bedrivs skoglig utbildning och konferensverksamhet i Gammelkroppa.
Vägbeskrivning
Fr Filipstad kör Rv 26, ca 2 km mot Ludvika, sväng höger vid skylt Gammelkroppa. Följ vägen. I Gammelkroppa ligger Gammelkroppa skogsskola & Konferens på höger sida
Tillbaka
Besök hemsida
Längdskidor
Kalhyttan
boende
Vinter
Vinteraktiviteter

Priser

Pristyp: Boende tors-sön inkl spårkort
Pris: 1695 kr
Beskrivning:
Bokning av boende och spårkort görs hos Gammelkroppa Skogsskola: Ring 070-25 25 137 eller mejla Ida.Kalander@gammelkroppa.se.