Gylleby Vandrarhem

Sunne
I hjärtat av vackraste Värmland bor du i herrgård med hundraårig historia. En herrgård med utsikt över Fryken med rum där inget rum är likt det andra.

Herrgårdshistoria

Gylleby Herrgård har en hundraårig historia och är omgärdad av skog, öppna landskap och vatten, men är ändå bara en promenads avstånd från Sunne centrum. I denna vackra byggnad finns 17 omsorgsfullt inredda rum, en stor salong och en vacker matsal med utsikt över sjön Fryken. Gylleby Herrgård finns beskriven i den värmländska litteraturen. I Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga benämns Gylleby som Munkeby, i Löwensköldska ringen som Hedeby och i F.A. Dahlgrens populära sångspel Värmlänningarna var herrgården Rik-Olas hem.

Rummen

Alla rum på Gylleby ligger i en byggnad med en 100-årig historia, så därför är inget rum det andra likt. Gylleby Vandrarhem har självhushåll, med delad dusch/wc samt gemensamt kök. Alla rum har sköna sängar med resårmadrass, täcke, kudde, eget handfat, kylskåp och tekokare. Gratis Wifi finns i alla utrymmen. En stor salong välkomnar dig med sköna soffor och fåtöljer att koppla av i efter dagens äventyr.

INFO
Plats
Arrangör
Gylleby Vandrarhem
Gylleby 1
686 91 Sunne
info@gylleby.se
Namn
Gylleby Herrgård
Adress
Gylleby
686 91 Sunne
Kommun: Sunne
Tillbaka
Besök hemsida Boka här